Harta site-ului
Ajutor
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat Hotărârea nr. 23
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat Hotărârea nr. 23

În temeiul art. 58 din Legea nr. 10/2009 privind supravegherea de stat a sănătăţii publice (Monitorul Oficial, 2009, nr. 67, art. 183), cu modificările ulterioare, la propunerea Directorului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, începând cu data de 16 mai, prin Hotărârea nr. 10 din 15 mai 2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, a fost declarată starea de urgenţă în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Urmare a analizei situaţiei epidemiologice actuale, precum şi a evaluării nivelului de respectare a măsurilor de sănătate publică, Comisia naţională extraordinară de sănătate publică, a aprobat la data de 7 august curent Hotărârea nrul 23:
1. Reluarea, din data de 10 august 2020, a activităţii piscinelor / bazinelor de înot, cu condiţia respectării prevederilor Instrucţiunii de funcţionare a piscinelor/bazinelor de înot în condiţiile situaţiei pandemice prin infecţia COVID-19, conform Anexei.
2. În dependenţă de evoluţia şi tendinţa situaţiei epidemiologice a infecţiei COVID - 19, măsurile restrictive vor fi revizuite.
3. Hotărârile Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică sunt executorii pentru autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, pentru persoanele fizice şi juridice, indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare.
4. Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică, vor asigura, revizuirea tuturor hotărârilor/dispoziţiilor aprobate, aducându-le în concordanţă cu Hotărârile Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică a Republicii Moldova.
5. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei pentru tragere la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.
6. Prezenta Hotărâre intră în vigoare din momentul emiterii şi se publică pe pagina oficială a Guvernului.
Pentru vizualizarea Anexei accesați https://gov.md/sites/default/files/hotarirea_cnesp_nr.23_07.08.2020.pdf

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat Hotărârea nr. 23 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta