Harta site-ului
Ajutor
Caz tragic la Molovata în urma viiturii de săptămâna trecută
Caz tragic la Molovata în urma viiturii de săptămâna trecută

Pe data de 22.06.2018, ora 19:00, în instalațiile electrice, de utilizare casnice, ce aparțin cetățencei Stavinschi Maria din s. Molovata r-nul Dubăsari, s-a produs un caz de electrocutare, care s-a soldat cu decesul accidentatei.
Cazul de electrocutare, soldat cu decesul unei minore, anul nașterii 25.04.2000, s-a produs din cauza vânturilor puternice și a ploii puternice din 22.06.2018, în jurul orelor 19:00.
În urma examinării la fața locului, la data de 25.06.2018, ca rezultat al examinării circumstanțelor producerii accidentului, s-a constatat că electrocutarea a avut loc din cauza amenajării unei extinderi samovolnice de către consumator a unui conductor de tip PVS=1.5 mm cu o lungime de 7 m, cu conexiunea din podul casei dintr-o cutie de distribuție executată pe sub acoperișul casei de locuit legat de țeava carcasei metalice, alimentând beciul gospodăriei, tot la această țeavă era unit un cablu de telefonie cu S=0.5mm izolat cu scoci cu o lungime de 8m alimentând un sarai, unde minora făcea mâncare, care în urma ploii puternice produse în jurul orelor 18:30, la data de 22.06.2018, ieșind afară, solul fiind umed, a fost electrocutată.
Din explicațiile unchiului accidentatei dul Procop Igor, care a depistat minora, ni s-a comunicat că el a găsit  accidentata căzută la pământ aruncată de la țeava metalică  într-o parte, cu arsură la mâna dreaptă, afectată de  curentuli electric, electrocutată mortal, a vrut s-o ridice de la pamânt,  dar era scurgere de curent și s-a speriat. Dl Procop a vrut să deconecteze automatul de protecție, însă a chemat urgența, sectorul Molovata , polițistul de sector și anchetatorul, care au deconectat automatul iar victima a fost transportată  de la fața accidentului pentru investigații.
Concluzionăm că tragedia dată s-a produs din cauza utilizării și extinderii neautorizate  a conductorului, confecționat samovolnic neregulamentar, și nerespectării regulilor securității electrice.
În vederea excluderii cazurilor similare pe viitor,  de către inspectorul energetic, responsabil pe raionul Dubăsari, vor fi întreprinse un șir  de măsuri ca: Întocmirea și difuzarea unui comunicat de presă, adresat populației, prin intermediul surselor de informare în masă, cu descrierea circumstanțelor producerii accidentului,  cu atenționarea populației asupra pericolelor ce pot surveni  în cazul nerespectării cerințelor elementare  de securitate la utilizarea receptoarelor electrice. Totodată, în cadrul examinărilor complexe ale instalațiilor electrice din localitățile rurale, inginerii, inspectorii din sectoare, vor colabora  cu administrația publică locală, cu conducătorii instituțiilor de învățământ și cu populația  pe problemele  profilaxiei electrocutărilor.
Leonid DICUSAR,  inspector IET sectorul Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Caz tragic la Molovata în urma viiturii de săptămâna trecută - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta