Harta site-ului
Ajutor
Casa Teritorială de Asigurări Sociale Dubăsari vă informează
Casa Teritorială de Asigurări Sociale Dubăsari vă informează

Casa Teritorială de Asigurări Sociale Dubăsari, Serviciul venituri, vă informează precum ca urmare a modificărilor operate în Legea privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale, nr.289-XV din 22.07.2004, începînd cu data de 1 aprilie 2014, în cazul copilului care suferă de maladie oncologică şi al copilului cu dizabilităţi, indemnizaţia pentru îngrijirea copilului bolnav pînă la împlinirea vîrstei de 16 ani, se acordă în baza certificatului de concediu medical.
La 15 aprilie,curent, după publicarea în Monitorul Oficial al RM nr.100-105 din 15.04.2016 au intrat în vigoare ultimele modificări operate în art.19 al Legii nr.289-XV din 22.07.2004, în cazul copilului care suferă de maladie oncologică şi al copilului cu dizabilitate pentru afecţiuni intercurente, indemnizaţia pentru îngrijirea copilului bolnav se acordă în baza certificatului de concediu medical, pînă la împlinirea vîrstei de 18 ani.
Totodată informăm, că dreptul la indemnizaţia pentru îngrijirea copilului bolnav se acordă, opţional, unuia dintre părinţi: mamei sau tatălui. În cazul în care nici mama, nici tata, din motive întemeiate (tratament îndelungat al unei boli grave sau al consecinţelor traumei, spitalizare, absenţă temporară de la locul permanent de trai, decădere din drepturile părinteşti, etc. – caz confirmat documentar), nu pot îngriji copilul bolnav, indemnizaţia se acordă altor persoane asigurate, opţional: tutorelui, altui membru de familie, bunicului, bunicei.
     
Svetlana CIOBANU,
CTAS Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Casa Teritorială de Asigurări Sociale Dubăsari vă informează - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta