Harta site-ului
Ajutor
Campania de informare privind eficiența energetică a ajuns și în raionul Dubăsari
Campania de informare privind eficiența energetică a ajuns și în raionul Dubăsari

În data de 23 iulie curent, președintele raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV a primit în vizită pe dl Evghenii GÎRLEA, Director adjunct al Agenției pentru Eficiență Energetică. Scopul întrunirii date a fost promovarea campaniei de informare „Eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente - prioritate a autorităților publice locale”.
În acest sens, vizita dată a avut un caracter informațional privind eficiența energetică.Totodată în incinta sediului Consiliului raional Dubăsari a fost instalat panoul cu informații la care cetățenii vor avea acces, precum: sfaturi la domiciliu sau la birou, măsuri de eficientizare a energiei, iar pentru specialiștii în domeniu sunt disponibile informații despre cerințele minime de elaborare a unui audit energetic, scopul și importanța acestuia.
,,Prin această campanie ne dorim să ajungem în toate raioanele Republicii Moldova și să oferim informații la cât mai multă populație. Este important să realizăm că doar împreună putem contribui la durabilitatea mediului înconjurător și la reducerea emisiilor de CO2, cât și a consumului de energie” a menționat Eugen Gîrlea.
Președintele raionului a mulțumit oaspeților pentru inițiativa dată de a întreprinde o vizită în raionul Dubăsari. ”La momentul de față, în raionul Dubăsari este în plină desfășurare implementarea  proiectului de eficiență energetică la Liceul Teoretic Holercani, în valoare de 3 milioane lei cu finanțarea AEE, și cu contribuția din partea Consiliul raional. Suntem în proces de  elaborare a proiectelor de eficiență energetică pentru alte instituții de învățământ din raion, care va cuprinde măsuri de eficientizare cum ar fi: termoizolarea fasadei, tavanului, schimbarea ușilor și ferestrelor”, a spus dl Grigore FILIPOV. 
Oficialii au convenit de a menține și în continuare o strânsă legătură și de a implementa proiecte comune în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective, susținerea și dezvoltarea comunităților din raionul Dubăsari.
Înformația necesară în domeniul eficiență energetică o puteți găsi pe panoul informativ în incinta Consiliului raional Dubăsari, s. Coșnița. 
 
Tatiana GHERB,
Specialist principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Campania de informare privind eficiența energetică a ajuns și în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta