Harta site-ului
Ajutor
Buchete de flori pentru iubiții profesori
Buchete de flori pentru iubiții profesori

Toţi elevii se îndreaptă spre şcoală cu buchete de flori, deoarece, astăzi, 03 septembrie, întreaga republică e în strai de sărbătoare. Şi, după vacanţa mare, au revenit la şcoală, în băncile ce-i aşteptau, în clasele dornice de glas zglobiu, obosite de liniştea vacanţei.
Ziua de azi mai este numită şi Ziua cunoştinţelor, deoarece de azi începe o nouă treaptă în procesul educaţional. Unii elevi trec într-o nouă treaptă de şcolaritate, alţii sunt numiţi absolvenţi, alţii sunt promovaţi într-o altă clasă, mai mare şi, în sfârşit, alţi copii au venit prima dată în clasa I-a. Părăsind grădiniţa, conştientizează responsabilitatea ce le stă în faţă. Toţi copiii sunt dornici de carte, de noi orizonturi alături de bunii lor pedagogi. 
În toate instituţiile preuniversitare din raion s-au desfăşurat caree festive consacrate acestui eveniment.
Preşedintele raionului Dubăsari, dnul Grigore Policinschi, vicepreşedinţii raionului, secretarul Consiluilui raional, colaboratorii Direcţiei învăţământ general Dubăsari, ai Consiliului raional, şefii de secţii, direcţii au adus elevilor mesajele de felicitare şi urări de mari realizări în anul de studii 2018 - 2019. 
Nimic nu se poate compara cu înţelepciunea, care, încetul cu încetul, o capătă fiecare elev venind la şcoală. Zi de zi, an de an adună elevii nectarul cunoştinţelor pentru viaţă, pentru a putea deosebi binele de rău, pentru a promova valorile naţionale, pentru a duce o viaţă demnă de cetăţean al acestei ţări, numită Moldova. 
Prima oră a fost consacrată marelui scriitor Ion Druță, care azi, conform voinţei sorţii, împlineşte onorabilul jubileu de 90 de ani. Tema orei: „Pământul, istoria și limba sunt, în esență, cei trei stâlpi pe care se ține neamul", tot Ion Druţă a avut să mai spună: " Pământul ni l-a dat soarta, istoria este rodul trecerii noastre prin lume, iar limba, zice-se, e darul Celui de Sus, căci, după cum se spune, la început a fost Cuvântul...” , valorile naţionale sunt, în mare esenţă, trecerea noastră prin lume, căci odată veniţi în această lume suntem obligaţi să cinstim ceea ce ni s-a dat, ceea ce am moştenit. 
Mesajele de felicitare cu noi realizări în noul an şcolar 2018 - 2019 să-şi găsească împlinirea în tot ce se va realiza în acest an care azi, 03 septembrie 2018 a dat start!

                                                                                                             Violeta TOLSTENCO,
şef Secţie politici educaţionale şi management economic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Buchete de flori pentru iubiții profesori - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta