Harta site-ului
Ajutor
Biblioteca, mereu în actualitate, sub semnul credinței, dragostei de țară și de vatra natală!
Biblioteca, mereu în actualitate, sub semnul credinței, dragostei de țară și de vatra natală!

Ni-i satul ca un cuib de ciocîrlie
Aici, pe mal de Nistru, Sub bolta sinilie,
La margine de lume, Un plai cu dulce nume
Cu focul cald în vatră, Cu vie-înmiresmată,
Cu numele de taină-vestita Molovată.

Luna septembrie, mai numită în popor și răpciune, este luna cea mai importantă pentru cei care muncesc pămîntul și acum culeg roadele muncii de peste an. Și calendarul creștin-ortodox ne mai anunță, că în luna septembrie sărbătorim una din cele mai importante sărbători, Nașterea Maicii Domnului, zi în care locuitorii satului nostru celebrează cea de-a 442 aniversare a localității și Hramul satului.
Cu acest prilej Biblioteca Publică pentru Copii a vernisat o expoziție de carte și materiale periodice cu genericul „Molovata: un dor, o amintire, un trecut”, la care am expus monografia satului Molovata, autor T.Țopa, cărțile D-nei I.Bejan-Volc, originară din localitate, cartea Lui B.Vasiliev (născut în satul nostru) „Stalin mi-a furat copilăria”, enciclopedii, materiale din ziare și reviste, care descriu istoria localității și viața oamenilor de aici.
În incinta bibliotecii am expus desene la expoziția „Satul meu-frumos meleag, eu te-alin cu-atîta drag”. Utilizatorii şi-au expus gîndurile şi imaginaţia pe hîrtie, desenînd izvorul de la marginea satului, biserica din vale, oameni muncind în cîmpuri, cîmpiile doldora de rod etc. A fost prezentat și un recital de poezie „Sărut vatra și-al ei nume”, care a inclus versuri ale poeților Gr.Vieru,A.Codru, D.Matcovschi, cît și versuri ale consătencei noastre I.Bejan-Volc.
În cadrul acestor activități am menționat, că satul nostru mai ascunde și alte comori pe care urmează să le descoperim, iar biblioteca ca o valorificatoare a localității este mereu în actualitate, contribuind la promovarea valorilor culturale locale a patrimoniului istoric, cultural și etnografic.
V.OXENTE,
 Biblioteca Publică pentru Copii, s.Molovata

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Biblioteca, mereu în actualitate, sub semnul credinței, dragostei de țară și de vatra natală! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta