Harta site-ului
Ajutor
AVERTIZARE METEO! Pericol excepţional de incendii de vegetaţie în toată ţara
AVERTIZARE METEO! Pericol excepţional de incendii de vegetaţie în toată ţara

Meteorologii avertizează că, începând de astăzi şi până în 26 iulie, în ţară se va menține pericol excepțional de incendii de vegetaţie. În acest sens, Serviciul Hidrometeo a emis Cod Galben. Din cauza vremii caniculare de săptămâna trecută şi a umidităţii reduse, în această perioadă există  riscul izbucnirii incendiilor de pădure şi vegetaţie uscată.
Potrivit pompierilor, în ultimele 24 de ore peste 22 de hectare de miriște au fost cuprinse de flăcări. Salvatorii au intervenit pentru a stinge focul pe mai multe câmpuri din mai multe localităţi din raionul Dubăsari şi Autonomia Găgăuză.
 
RISCURI:
· este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.
SE RECOMANDĂ:
· evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu;
· restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.
 
 Secţia Situaţii Excepţionale Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

AVERTIZARE METEO! Pericol excepţional de incendii de vegetaţie în toată ţara - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta