Harta site-ului
Ajutor
Avertizare hidrologică și meteorologică!!!
Avertizare hidrologică și meteorologică!!!

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) atenționează cetățenii, că în râurile Republicii Moldova se menține scurgerea scăzută a apei. În acest sens, pentru perioada 11-19 iulie, au fost emise avertizări, cod galben și cod portocaliu.
Scurgerea scăzută a apei este provocată de lipsa precipitațiilor și de temperaturile ridicate. Astfel, codul galben este valabil pentru râul Nistru, unde se înregistrează 40-45% din valorile medii multianuale lunare. Însă, excepție sunt afluenții de stânga ai râului Nistru.
Totodată, codul portocaliu este valabil pentru râul Prut, unde se înregistrează 20-25% din valorile medii multianuale lunare, dar și pentru râurile mici – 10-25% din valorile medii multianuale lunare.
Agenții economici și populația sunt îndemnați să consume rațional resursele de apă.
Potrivit specialiștilor de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat, pe parcursul lunii iunie s-a constatat deficit de precipitații și un regim termic ridicat. Acest fapt a provocat scăderea rezervelor de umezeală productivă în sol, ceea ce a înrăutățit condițiile pentru creșterea și dezvoltarea culturilor agricole.
Totodată, SHS, a emis și cod galben de pericol excepțional de incendiu. Conform informațiilor publicate pe pagina serviciului, în intervalul 09-16.07.2022, se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural. În următoarele zile temperatura aerului va crește până la 38 grade Celsius. Îndemnăm cetățenii să consume cât mai multe lichide și să evite aflarea la soare în orele amiezii!!!

Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Avertizare hidrologică și meteorologică!!! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta