Harta site-ului
Ajutor
Au demarat lucrările de reparație a acoperișului la gimnaziul Ustia
Au demarat lucrările de reparație a acoperișului la gimnaziul Ustia

În satul Ustia, la gimnaziu, au demarat lucrările de reparație a acoperișului la blocul A, blocul de studii. La moment, au fost efectuate lucrările de demolare a acoperișului vechi. Întru monitorizarea procesului de implementare și realizare a proiectului dat, președintele raionului Dubăsari, împreună cu reprezentanții Secției construcții, gospodărie comunală și dezvoltarea teritoriului (SCGCDT), ai Direcției învățământ general, arhitectorul șef, s-au întâlnit cu managerul instituției. Ajunși la fața locului, dna Valentina Tomaș a informat conducerea raionului, cât și reprezentanții SCGCDT, despre necesitatea urgentării lucrărilor prevăzute ,,suntem în plină toamnă, anotimp caracterizat de ploi. Este foarte important ca acum când instituția este descoperită, cât mai urgent de început lucrările ulterioare pentru a evita careva situații neplăcute ce ar afecta activitatea viabilă a instituției” a menționat directorul gimnaziului.
În urma mai multor discuții, s-a hotărât ca reprezentanții SCGCDT să ia legătura cu agentul economic, Bioenerg Construct SRL, pentru a stabili termenii și etapele implementării proiectului dat. Menționăm că costul lucrărilor de reparație a acoperișului este de 1 mln 445 mii lei, dintre care 640,0 mii lei fiind alocate de Biroul politici de reintegrare, în cadrul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2021, restul surselor financiare de  805,0 mii lei necesare de identificat.
Fiind în platoul Ustia dl Grigore Filipov, împreună cu dl Valerie Sandul și dl Gheorghe Morarenco, au vizitat și satele Marcăuți și Molovata unde s-au întâlnit cu primarii localităților date dl Alexei Leahu și Igor Brînză.
La moment, în s. Marcăuți au loc lucrări de constructive a rigolilor de evacuare aapei la drumul de access pre sat, iar în s. Molovata,  au fost analizate mai multe accesuri de drum necesare de reparat și reprofilat.
Menționăm, că la proiectele investiționale ce se realizează  în cadrul programului de reparație și întreținere a drumurilor publice locale de interes raional, a fost prezent și antreprenorul responsabil de efectuarea lucrărilor, dl Dorin Fortună, director SRL „Group One”.
Marina LUPAȘCO, programator
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Au demarat lucrările de reparație a acoperișului la gimnaziul Ustia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta