Harta site-ului
Ajutor
Atenționare privind arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale!
Atenționare privind arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale!

În zilele călduroase creşte numărul arderilor necontrolate, determinate de inconştienţa unor cetăţeni, care găsesc cea mai bună metodă de curăţare a terenurilor, prin incendierea acestora. Îngrijorător este faptul că aceşti oameni nu-şi dau seama cât de gravă este acţiunea lor, care poate duce la un adevărat dezastru. Este demonstrat că în urma incendiilor cel mai mult suferă stratul de sol fertil în care arde substanța organică, se distruge microflora și insectele folositoare, iar pentru restabilire este necesară o perioadă foarte îndelungată.
Un pericol destul de mare prezintă incendierea resturilor vegetale în apropierea pădurilor, spațiilor locative, în preajma stațiilor de alimentare cu carburanți, conductelor de gaz, ce într-un final se soldează cu o catastrofă ecologică.
Inspecția pentru Protecția Mediului Dubăsari, în baza Dispoziției emisă de Inspectoratul pentru Protecția Mediului, solicită tuturor subdiviziunilor  desconcentrate și descentralizate, administrațiile publice locale din raionul Dubăsari să informeze/consulte agenții economici, care practică creșterea și colectarea cerealelor și a altor culturi agricole, inclusiv populația, despre pericolul care poate fi cauzat mediului în rezultatul arderii resturilor vegetale. „Cei care încalcă legea trebuie să răspundă, chiar dacă în multe cazuri de incendiere a miriștii este greu de identificat vinovatul. Conform prevederilor Codului Contravențional, art.115 al. (3) arderea în câmp deschis a resturilor vegetale de orice proveniență se sancționează cu amendă de la 200 la 300 de unități convenționale aplicată persoanelor fizice și cu amenzi de la 600 la 800 de unități convenționale aplicată persoanelor juridice”.
Inspecția pentru Protecția Mediului Dubăsari, face apel către organele administrației publice locale, conducătorii de unități agricole, populație ca să contribuie la excluderea practicii dăunătoare și  cu consecințe negative pentru mediu. Toate rămășițele vegetale trebuie reîntoarse în sol pentru a îmbunătăți  fertilitatea solului. Aceasta este benefic mediului și salvează resursele financiare ale agentului economic, care nu mai cheltuie pentru fertilizanți.

Vitalie CHIRILOV,
șef IPM Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
533810656925
2022-07-07 04:22:34
❤️ Сообщаем,на ваш адрес отправили билет лото. Получите на нашем сайте >>> https://forms.yandex.ru/cloud/62b713466855cca634ae6e2c/?hs=46a9a233e073b50585055490bca420a2& ❤️
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Atenționare privind arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta