Harta site-ului
Ajutor
Atelierului de follow-up în Servicii Noi de Bibliotecă pentru bibliotecile din raion
Atelierului de follow-up în Servicii Noi de Bibliotecă pentru bibliotecile din raion

La data de 16 mai 2016, în cadrul Bibliotecii Publice Raionale sa desfăşurat „Atelierul de follow-up în Servicii Noi de Bibliotecă”. În cadrul follow-upului, cei 10 bibliotecari din raion încadraţi în Programul Novateca s-au reunit pentru totalizarea implementării noilor servicii de bibliotecă de către bibliotecarii din bibliotecile publice.
Prin „serviciu nou” înțelegem activități rezultate din necesitățile membrilor comunității, care contribuie la creșterea nivelului de informare sau dezvoltă anumite capacități utile cetățenilor.
Atelierul "Servicii noi de bibliotecă" (SNB) a avut drept scop dezvoltarea competențelor colaboratorilor bibliotecilor publice de a iniția și implementa servicii noi de bibliotecă în conformitate cu necesitățile și aspirațiile membrilor comunității. El este adresat bibliotecarilor și partenerilor bibliotecii, care aspiră la modernizarea progresivă a bibliotecilor prin diversificarea și eficientizarea serviciilor de bibliotecă.
În cadrul atelierului fiecare bibliotecar a prezentat Serviciul Nou de Bibliotecă implementat în cadrul bibliotecii publice, deasemenea argumentând crearea acestui serviciu, relatând scopul proiectului, obiectivele care au stat la bază, training-urile realizate, grupul ţintă care a participat nemijlocit, partenerii implicaţi în implementarea SNB, în final bibliotecarii au relatat impactul deziderat obţinut în urma implementării cu succes a SNB precum şi aspectele de durabilitate pe care se va axa biblioteca pe viitor şi resursele fizice, umane şi financiare utilizate pe perioada de implemntare a serviciului.
Trainingul a avut un caracter practic prin dezvoltarea și realizarea produselor care pot fi folosite de alţi bibliotecari din raion prin elaborarea unui plan funcțional de implementare a unui nou serviciu de bibliotecă.
Biblioteca Publică Cocieri a prezentat patru servicii noi cu tematica: Tehnologii informaționale securizate; Biblioteca – partener în promovarea proprietății intelectuale; Biblioterapie prin poezie; Autodezvoltarea personalității. Aceste servicii au fost implementate în perioada decembrie – mai. Biblioteca Publică Holercani a relatat succesele obţinute în urma implementării serviciului „Tehnologiile informaţionale în ajutorul persoanelor în etate”. Biblioteca Publică Marcăuţi a venit cu serviciul: „Medicina la noi acasă”. Biblioteca Publică Molovata a prezentat în cadrul atelierului serviciul „Click! Descoperim localitatea  împreună”. Biblioteca Publică Oxentea a prezentat succesele atelierului de creaţie „Meşteriţa”. Biblioteca Publică Pohrebea a prezentat serviciul: „Cum sa ne prelungim viaţa în pofida vârstei înaintate”. Şi în final Biblioteca Publică Ustia a prezentat serviciul foarte necesar pentru adolescenţii, cu genericul „Serviciul de Educaţie sexuală pentru copii şi adolescenţi prin interemediul noilor tehnologii informaţionale”
Atelierul de follow-ap s-a finalizat cu un “Duel profesional: Servicii Noi de Bibliotecă – caracteristici şi performanţe”, în cadrul căruia au avut loc totalizările şi concluziile finale vizavi de implementarea cu succes a Serviciilor Noi de Bibliotecă. Au fost abordate aspectele pozitive, succesele obţinute precum şi difucultăţile întimpinate pe perioada de implementare a serviciului.
 
                                                                                                                                                        Victoria Verlan (Moşneaga),
şef Biblioteca Publică Raională Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Atelierului de follow-up în Servicii Noi de Bibliotecă pentru bibliotecile din raion - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta