Harta site-ului
Ajutor
Atelier de lucru a Consiliului Național al Elevilor
Atelier de lucru a Consiliului Național al Elevilor

Între 26-28 decembrie, 2017, la Artico, s-a desfășurat cel de-al doilea atelier al Consiliului Național al Elevilor unde s-au discutat diverse subiecte ce vizează elevii și problemele cu care se confruntă aceștia. În acest an, membrii CNE au avut frumoasa oportunitate de a interacționa cu specialiști de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. 
*A fost consultată opinia elevilor cu privire la relevanța curriculumului la Informatică și a manualelor școlare la disciplină, împreună cu doamna Angela Prisacaru, consultant principal MECC. Elevii s-au exprimat liber și au raportat rezultatele chestionarului lansat în noiembrie curent, privind curriculumul la Informatică. 
*Un alt invitat de onoare a fost doamna Angela Cutasevici, Secretar de Stat al MECC, alături de doamna Grîu Natalia, consultant principal MECC. A avut loc o discuție productivă, în care fiecare întrebare a primit un răspuns, iar încălcările identificate s-au notat, cu promisiunea de a se încerca să fie rezolvate. Apoi, elevilor li s-au propus un chestionar anonim, unde să vorbească despre alte probleme și sugestii privind procesul educațional.
*A fost abordat și subiectul respectării drepturilor copilului, cu domnul Iosif Moldovanu, expert CIDDC. În cadrul acelui training s-a discutat și despre Instrucțiunea privind evaluarea și dezvoltarea comportamentului elevului.
*Doamna Marcela Țîrdea a vorbit despre implicarea copiilor în procesul decizional, conform Setului de instrumente pentru aplicarea Convenției privind drepturile copilului 1989.
*Un alt invitat a fost domnul Valentin Crudu, șef Direcție Învățământ preuniversitar care a consultat opinia elevilor privind proiectul documentului Standardele de dotare minimă a cabinetelor de studii. 
În cadrul atelierului al doilea, de asemenea, s-a discutat despre baza de date a CNE și strategii de lucru pentru niște rezultate eficiente. 
Astfel, elevii au mers acasă cu informații noi și utile, pentru a le transmite colegilor.

Administrația Liceului Teoretic Holercani

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Atelier de lucru a Consiliului Național al Elevilor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta