Harta site-ului
Ajutor
Aspectele realității în literatura de azi
Aspectele realității în literatura de azi

Pe data de 02.12.2021, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Dubăsari a avut loc webinarul cu genericul sus-numit, în baza mai multor cărți din proiectul LECTURI SPIRITUALE: „O dată pentru toată viața” prot. Ilie Șugaev, „Îngerii dispar în ploaie” de Aurel. Silvestru, „Rotonda plopilor ...” Val. Anania, „Semeseuri pentru familii grăbite” Gabriel Braic și „Tema pentru acasă” Nicolae Dabija. Foarte pasionați, profesorii - filologi (Ivanov Angela, Diordiev Ecaterina, Cebotari Svetlana, Glod Oxana), psihologul liceului Celonenco Natalia și elevii din clasele liceale au discutat subiectul și mesajul acestor cărți. Oamenii ce au trecut prin dificile situații de viață, prin intemperii, sunt personajele în volumele nominalizate. Problemele: alegerea, stoicismul, iubirea și acțiunea, urmărite în text, au fost prezentate relevant și prin citate.
Profund a analizat operele citite și oaspetele nostru, Pleșco Galina, LT Doroțcaia, care a împărtășit ideea ineditului acestor opere și impactul adânc asupra tinerei generații, care conștientizează unicitatea vieții.
Deci, lectura nu doar este un mod de agrement, ci mai și contribuie la orientarea corectă sigură în diverse situații de viață.
Oxana GLOD, profesoară de limba şi literatura română
din Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Aspectele realității în literatura de azi - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta