Harta site-ului
Ajutor
Asigurarea dreptului la familie pentru fiecare copil: Provocări şi soluţii
Asigurarea dreptului la familie pentru fiecare copil: Provocări şi soluţii

Vicepreşedintele raionului dna Maria Jimbei, şeful Direţciei învăţămînt general, dna Larisa Braducean participă astăzi la o conferinţă internaţională dedicată celor 10 ani de la lansarea reformei sistemului de protecţie a copilului în Republica Moldova, organizat de către MMPSF, AO „Partenerule pentru fiecare copil” şi Organizaţia „Lumos Foundation” din Marea Britanie.
Scopul acestei conferinţe este de a prezenta cele mai importante realizări obţinute în procesul de dezinstituţionalizare a copiilor în Republica Moldova şi a evidenţia conexiunea dintre dezinstituţionalizare, dezvoltarea serviciilor bazate pe familie şi comunitate, educaţia incluzivă şi intervenţia timpurie. Evenimentul oferă oportunităţi pentru diseminarea practicilor de succes internaţionale şi naţionale privind prevenirea separării copilului de familie şi îngrijirea copiilor separaţi de părinţi, mediul familial.
Participanţii la conferinţă urmează să pună în dezbatere cele mai stringente probleme legate de asigurarea durabilităţii reformei sistemului de protecţie socială a copilului şi să identifice posibilităţile şi perspectivele privind asigurarea bunăstării copilului în Republica Moldova.  
Conferinţa reuneşte reprezentanţi ai APL Centrale ale Republicii Moldova, APL, experţi internaţionali, specialişti din domeniul asistenţei sociale, educaţie, asitenţei medicale, profesionişti din sectorul neguvernamental cu preocupări în domeniu.
În cadrul atelierelor de lucru vor fi abordate mai multe probleme ce ţin de participarea copiilor în procesul de luare a deciziilor, serviciul APP, incluziunea educaţională a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, lucrul cu copiii cu necesităţi educaţionale complexe, integrarea serviciilor adecvate copiilor, asigurarea financiară a dezvoltării serviciilor bazate pe comunitate ş.a.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Asigurarea dreptului la familie pentru fiecare copil: Provocări şi soluţii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta