Harta site-ului
Ajutor
Arderea resturilor vegetale duce la apariția diferitor afecțiuni și boli respiratorii
Arderea resturilor vegetale duce la apariția diferitor afecțiuni și boli respiratorii

Toamna este anotimpul când, în curțile gospodarilor și pe terenurile agricole, se organizează măsuri de salubrizare. Mulți dintre locuitori, aleg să elimine resturile vegetale prin arderea acestora. Acest mecanism, odată scăpat de sub control, poate produce daune imense. De asemenea, metoda de ardere a resturilor vegetale poluează intens aerul pe care îl respirăm zilnic.
În ultima perioadă a anului 2021, s-a stabilit o creștere a cazurilor de ardere a vegetației uscate.  Substanțele nocive rezultate în urma arderii, pătrund atât în aer cât și în sol și în ape. Acest proces de ardere elimină un șir de substanțe toxice, care și în cantități foarte mici, nesemnificative pot provoca afecțiuni respiratorii, ale sistemului nervos central și ale  mucoasei ochiului.
În acest context, facem apel către cetățeni să evite utilizarea focului deschis pentru arderea vegetației uscate și a altor resturi vegetale,  să respecte modul de colectare, păstrare și transportare a resturilor vegetale de orice proveniență.
Totodată, vă atenționăm că cei care vor arde frunzele sau alte resturi vegetale, vor achita penalități conform Codului Contravențional, de la 600 până la 1200 lei pentru persoanele fizice, iar pentru cele juridice – până la 9000 de lei.
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Arderea resturilor vegetale duce la apariția diferitor afecțiuni și boli respiratorii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta