Harta site-ului
Ajutor
Aprecierea roadei biologice la floarea soarelui
Aprecierea roadei biologice la floarea soarelui

La data de 08.09.2022, conform planului de activitate, colaboratorii Secției agricultură și cadastru împreună cu reprezentanții administrației orașului Dubăsari, reprezentantul Direcției teritoriale pentru siguranța alimentelor Criuleni (cu raza de acoperire și a raionului Dubăsari) și agenții economici din raionul Dubăsari, deținători de terenuri agricole amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol, au efectuat o deplasare de lucru în vederea aprecierii roadei biologice la câmpurile cu cultura de floarea soarelui. În urma inspectării câmpurilor Comisia a stabilit că roada medie la hectar variază de la un câmp la altul în dependență de soi, perioada însămânțării, tehnologiei aplicate etc., și oscilează de la 1,0 t/ha până la 4,5 t/ha.
Astfel roada biologică medie stabilită la câmpurile de după traseul Rîbnița-Tiraspol a fost stabilită de 2,1 t/ha. Din cauza secetei din vara anului curent recolta se prognozează a fi una mai mică comparativ cu recolta din anul 2021.
Printre deținătorii de terenuri cu floarea soarelui după traseu se enumără: 15- SRL-uri, 20- Gospodării Țărănești și 6- persoane fizice.
În raionul Dubăsari suprafața totală ocupată cu cultura de floarea soarelui în anul 2022 constituie 5266 ha, dintre care 3605 ha sunt amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol.
 
                                                     Mihail BERZAN,  specialist principal SAC

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Aprecierea roadei biologice la floarea soarelui - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta