Harta site-ului
Ajutor
Apicultorii din raion s-au întrunit în ședință de lucru
Apicultorii din raion s-au întrunit în ședință de lucru

Pe data de 18 martie 2016, în sala de şedinţe a primăriei Coşniţa a avut loc un seminar cu apicultorii din raionul Dubăsari, la care au participat și apicultori din raioanele Grigoriopol şi Dubăsari aflate sub jurisdicţia Tiraspolului. La lucrările seminarului au participat peste 40 de apicultori, la fel au fost reprezentanţi ai structurilor de nivel central şi local, care au prezentat informaţii utile pentru participanți, şi anume: vicepreşedintele raionului Dubăsari, dl L. Gaţcan; specialistul principal în cadrul Direcţiei agricultură şi cadastru, dl N. Bulat; șeful Oficiului Chişinău a Serviciului vamal al Republicii Moldova, dl A. Suşcov; șeful Direcţiei raionale Siguranţa Alimentelor, dl A. Spiridonov; șeful Serviciului sănătate a animalelor din cadrul Direcţiei raionale Siguranţa Alimentelor, dl L. Botnariuc; inspector principal, dl S. Cernean.
Subiectele puse în discuţie au cuprins:
- Darea de seamă a Asociaţiei apicultorilor din raion, pentru anul 2015;
- Rezultatele cercetărilor de laborator a bolilor la cadavrele de albini şi faguri;
- Procedura specifică de prelevare a probelor de miere de albini;
- Studierea actelor normative, legislaţia în vigoare - Legea apiculturii nr. 70 din 30.03.2008;
- Regulamentul privind măsurile de stabilire a limitelor de reziduuri ale substanţelor farmacologice active în produsele alimentare, inclusiv mierea şi fagurele.
Conform informaţiilor prezentate de către dl L. Botnariuc, în raion, în ultimii 3 ani nu a fost depistată boala Loca Europeana şi Loca Americană, boli ce prezintă un pericol sporit pentru familiile de albini. Au fost expuse unele nemulțumiri faţă de activitatea apicultorilor la capitolul prezentării probelor pentru laborator, faţă de activitatea posturilor vamale şi a poliţiei.
Totodată, pentru atitudinea grijulie şi responsabilă faţă de îndeletnicirea dată, au fost menţionaţi cu cuvinte de laudă mai mulţi apicultori, cum ar fi: Dicusar Filip, Puşcarenco Fiodor şi Dumitru, Stratula Vasile.
 
Nicolae BULAT,
Direcţia agricultură şi cadastru

 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Apicultorii din raion s-au întrunit în ședință de lucru - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta