Harta site-ului
Ajutor
Apel de participare în Programul de Suport Financiar Nerambursabil pentru antreprenori, angajați și migranți reîntorși
Apel de participare în Programul de Suport Financiar Nerambursabil pentru antreprenori, angajați și migranți reîntorși

Programul de Suport Financiar Nerambursabil derulat în cadrul Proiectului ”Piețe reziliente și incluzive în Moldova” (PRIM), implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), își propune să contribuie la dezvoltarea economică locală și reintegrarea migranților reveniți, cu un buget total de 6 435 000 MDL, pe parcursul perioadei aprilie - octombrie, 2024.
Programul acordă suport financiar și consultanță persoanelor și întreprinderilor pentru a stimula angajarea în câmpul muncii prin îmbunătățirea condițiilor de muncă și crearea locurilor de muncă noi pentru trei micro-clustere din trei micro-regiuni:
1) Creșterea ovinelor și caprinelor în micro-regiunea Cimișlia - Basarabeasca;
2) Cultivarea și procesarea plantelor medicinale și aromatice în micro-regiunea Nisporeni - Ungheni - Strășeni - Hîncești;
3) Turismul rural în micro-regiunea Dubăsari - Criuleni.
Echipa de implementare (CCA ONG) va desfășura sesiuni de informare și instruire și va oferi sprijin pentru facilitarea participării la Program.
În acest context, pe data de 15 aprilie, ora 10:00, va fi organizat evenimentul de lansare a Programului, la Incubatorul de Afaceri, s. Coșnița, str. Ion Creangă, 1.
Proiectul Elveția - PNUD ”Piețe reziliente și incluzive în Moldova” (PRIM) a lansat un program dedicat consolidării serviciilor de suport pentru afaceri și lanțurile valorice din trei micro-regiuni, cu scopul de a stimula creșterea competitivității economiei locale, de a menține capitalul uman și de a facilita dezvoltarea socio-economică locală.
Programul de suport și finanțare dispune de un buget total de 6 435 000 MDL și va fi desfășurat în perioada aprilie - noiembrie 2024.
Până la 300 de beneficiari, persoane fizice și juridice, vor putea beneficia de suport financiar pentru achiziționarea de servicii și/sau echipamente, având ca obiective consolidarea tehnică a întreprinderilor, facilitarea unei forțe de muncă calificate, stimularea creării și menținerii locurilor de muncă, precum și re-integrarea economică a migranților reîntorși.
Suportul financiar va fi distribuit în șase loturi distincte, fiecare având un număr prestabilit de beneficiari și un nivel maxim de finanțare per beneficiar, după cum urmează:
LoturiNumăr de beneficiariNivel maxim de finanțare per beneficiar
Lot 1: Consolidarea tehnică a întreprinderilor5036 000 MDL
Lot 2: Formalizarea juridică a activității economice existente2536 000 MDL
Lot 3: Inițierea afacerii de către migranții reîntorși5036 000 MDL
Lot 4: Validarea competențelor profesionale pentru migranții reîntorși259 000 MDL
Lot 5: Creșterea calificării angajaților la întreprinderi1209 000 MDL
Lot 6: Formarea profesională angajaților sau persoanelor care intenționează să se angajeze3018 000 MDL
Condițiile concursului, criteriile de eligibilitate și alte detalii despre procesul de depunere a dosarului pot fi găsite în Ghidul de Aplicare.
Participarea la Program se desfășoară în conformitate cu o abordare continuă, bazată pe principiul "primul venit - primul servit".
Data limită pentru depunerea dosarelor este 15 iulie 2024.
Dosarele vor fi evaluate în funcție de disponibilitatea resurselor, astfel, încurajăm depunerea lor cât mai rapidă pentru a asigura șanse mai mari de obținere a finanțării.
Pentru a aplica, solicitanții trebuie să completeze formularele prin Google Forms pentru lotul vizat, de pe pagina Centrul de Consultanță în Afaceri (CCA) ONG sau scanând codurile QR din pliantele și afișele Programului, anexând toate documentele necesare pentru tipul de grant solicitat (lista se regăsește în fiecare formular și în ghidul de aplicare). De asemenea, formularele pot fi descărcate și completate, apoi trimise la adresa de e-mail proiecte.progrup@gmail.com împreună cu anexele necesare.
Centrul de Consultanță în Afaceri (CCA) ONG a fost selectat pentru implementarea acestui Program, inclusiv desfășurarea sesiunilor de informare, instruire și suport al Programului, colectarea Formularelor de Aplicare și acordarea suportului financiar.
Pentru mai multe informații, contactați persoanele de referință din cadrul programului de finanțare, în funcție de microregiunea relevantă:
- Responsabil microregiunea Criuleni - Dubăsari, micro-clusterul Inima Nistrului - Natalia Marcova E-mail: proiecte.progrup@gmail.com, telefon: 076755571.
Programul de finanțare este desfășurat în cadrul Proiectului ”Piețe reziliente și incluzive în Moldova” (PRIM), implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Apel de participare în Programul de Suport Financiar Nerambursabil pentru antreprenori, angajați și migranți reîntorși - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta