Harta site-ului
Ajutor
Anul acesta aniversăm 75 de ani de la eliberarea Moldovei
Anul acesta aniversăm 75 de ani de la eliberarea Moldovei

Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI a venit cu un mesaj de felicitare pentru locuitorii Raionului Dubăsari cu prilejul celei de-a 75-a aniversare de la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă

La data de 24 august se împlinesc 75 de ani de la eliberarea Moldovei, de la finisarea operaţiunii militare denumită „Iași – Chișinău”, care rămâne a fi un eveniment strategic foarte important al Marelui război pentru Apărarea Patriei, care a rămas în istorie drept o lovitură zdrobitoare a Armatei Roşii aplicată militarilor germani. Reuşita operaţiunii „Iaşi-Chişinău”, le-a deschis trupelor sovietice calea spre Balcani şi spre Ungaria. Această dată este marcată de mai mulţi ani şi va rămâne în istoria pământului nostru ca o zi ce a adus în Moldova speranţă pentru un viitor, ca o zi care a devenit o nouă etapă importantă în biografia de dezvoltare a statalităţii noastre contemporane.
Poporul moldav a avut mult de suferit de pe urma ocupaţiei pămîntului său. A fost total distrusă şi devastată economia naţională, oraşele şi satele. Acei ani de cotropire au lăsat durere netrecătoare în destinul a zeci de mii de familii. Mii de oameni au fost jertfa invaziei fasciste pe pământul nostru. În oraşul Dubăsari şi în alte localităţi a Republicii Moldova, ca amintire tragică despre acele timpuri, rămân mormintele comune a mii de persoane civile, de diferite vârste şi naţionalităţi, împuşcaţi doar dintr-un singur motiv că erau de altă naţionalitate. Zeci de mii au decedat ca rezultat a luptelor, bombardamentelor, rănilor şi foametei... Nimeni nu va putea şterge din memoria poporului, din inimile noastre, din memoria noilor generaţii de cetăţeni ai ţării noastre aceste amintiri ale vremurilor date. Aceste victime nu au fost în zadar: Moldova a devenit cu anii un plai înfloritor, unde au locuit în linişte şi respect reciproc oameni de diferite naţionalităţi. Au crescut sate şi oraşe, instituţii publice – şcoli, grădiniţe, spitale, universităţi şi şcoli profesional – tehnice, complexe de animale şi păsări, fabrici şi uzine, livezi şi vii, complexe sportive şi parcuri, tabere de odihnă şi agrement, case şi palate de cultură, muzee şi monumente, datorită oamenilor de ştiinţă, de artă, de cultură, despre Moldova se spunea – Ţara Înfloritoare. Ca nimeni alţii, noi, cei care am trecut prin războiul frateucid din 1992, trebuie să preţuim şi să păstrăm Pacea, să promovăm Prietenia dintre popoare.
Cu prilejul celei de-a 75-a aniversare de la eliberarea Moldovei de cotropitorii fascişti aduc felicitări locuitorilor Raionului Dubăsari. Domnului Iosif Ivanovici TERENTI, din satul Doroţcaia, unicul veteran rămas în viaţă din raionul Dubăsari, Vă aduc sincere mulţumiri pentru curajul, bărbăţia şi patriotismul manifestat, pace în suflet, atenţie şi grijă din partea celor din jur, iar urmaşilor veteranilor şi eroilor căzuţi, Vă doresc bunăstare şi properitate, fericire şi fie ca cei dragi să Vă fie mereu alături.
Vă îndemn, oameni de buna credință, să nu rămânem indiferenți și să participăm la acest eveniment, prin care să-i comemorăm pe cei căzuţi şi să le dăm onorurile celor care sunt în viaţă, celor care sunt alături de noi, care au eliberat pământul moldav şi au reconstruit ţara din ruine.
Slavă eroilor. Veşnică memorie ostaşilor căzuţi pe cîmpul de luptă.
 
Cu respect,
Preşedintele raionului Dubăsari
Grigore POLICINSCHI

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Anul acesta aniversăm 75 de ani de la eliberarea Moldovei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta