Harta site-ului
Ajutor
Aniversarea a 75-a din ziua eliberării Moldovei
Aniversarea a 75-a din ziua eliberării Moldovei

75 de ani de neuitare, durere și amintiri. Lupte ce au luat cu ele mii de vieți omenești fără să mai țină cont de vârstă, naționalitate sau gradul de vinovăție. 
Pe 24 august, conducerea raionului Dubăsari în comun cu delegaţia de tineri din Raionul Sobinka (Federaţia Rusă), funcţionari publici din cadrul Consiliului raional Dubăsari, veterani şi membri ai organizaţiei primare a Uniunii Ofiţerilor RM din Dubăsari, a participat la activităţile dedicate celei de-a 75-a aniversare de la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă, de la finisarea operaţiunii militare Iaşi – Chişinău, organizate la Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni”.
Desigur această vizită nu a putut să fie fără participarea unicului veteran rămas în viaţă din raionul Dubăsari, dl Iosif Ivanovici TERENTIEV, din satul Doroţcaia, care fiind la vârsta de 94 de ani, a mers destoinic, încă în forţă şi cu putere, alături de Preşedintele raionului Dubăsari Grigore POLICINSCHI şi a povestit tinerilor şi celor interesaţi despre evenimentele şi luptele din timpurile anilor 1941 – 1945. Emoţionaţi până la lacrimi de evenimentele tragice prin care au trecut străbuneii lor, tinerii din Rusia au cântat, pe malul Nistrului la Şerpeni, împreună cu Iosif Ivanovici şi acompaniaţi de reprezentanţii Casei raionale de cultură, cântece despre tragicul război, despre marea victorie, despre pacea între popoarele lumii.
Delegaţia raională a depus flori la Memorial, a făcut poze şi cu deosebit respect au adus omagii eroilor care au apărat poporul nostru, care au căzut pe câmpul de luptă pentru eliberarea ţării, pentru libertatea naţiunii moldoveneşti, pentru Noi cei care astăzi suntem urmaşii neamului.
Memorie veşnică!  Glorie eternă tuturor ostaşilor, care au căzut pe câmpurile de luptă pentru eliberarea Moldovei!
Amintim, că pe 24 august 1944 trupele sovietice au început una din cele mai strategice ofensive din istoria celui de-al Doilea Război Mondial – operațiunea „Iași - Chișinău”, care a dus la eliberarea Moldovei de trupele româno-fasciste și scoaterea României din război. Operațiunea Iași - Chișinău este considerată una din cele mai de succes operațiuni ale trupelor sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial.
Ecaterina RACOVEŢ,
Şef Secţie informare, transparenţă
şi relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Aniversarea a 75-a din ziua eliberării Moldovei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta