Harta site-ului
Ajutor
Alimentația elevilor din instituțiile de învățământ preuniversitar din raion – prioritate pentru Președintele raionului Dubăsari
Alimentația elevilor din instituțiile de învățământ preuniversitar din raion – prioritate pentru Președintele raionului Dubăsari

Alimentația copiilor, în cadrul istituțiilor de învățământ preuniversitare din raionul Dubăsari, malul drept al rîului Nistru, a revenit, ca și în anii anteriori, în atenția conducerii raionului. Președintele raionului dl Grigore Policinschi a fost permanent preocupat de această problemă, deoarece alimentația copiilor în cadrul instituțiilor sistemului educațional este un factor determinant pentru sănătatea întregii generații, iar soluționarea problemei alimentării elevilor din instituțiile preuniversitare, întru protecția drepturilor copilului, Președintele raionului o vede în abordarea sistemică și consecventă din partea tuturor autorităților și organelor responsabile.
Conform cadrului normativ care reglementează domeniul alimentației elevilor în instituțiile de învățământ, doar elevii claselor primare și elevii claselor V-XII din instituţiile de învăţământ din raioanele de est ale Republicii Moldova subordonate Ministerului Educaţiei şi din instituţiile de învăţământ din raioanele Dubăsari, Căuşeni şi Anenii Noi amplasate în zona de securitate sunt alimentați gratuit.
Totodată, datorită specificului statutului raionului nostrum Dubăsari, cele 5 sate care intră în componența raionului- s.Ustia, Oxentea, Marcăuți, Holercani și Molovata, nu beneficiază de surse financiare din partea Ministerului pentru alimentarea elevilor claselor V-XII, doar elevii claselor primare primesc alimentație gratis.
Astfel, la data de 18 ianuarie, Președintele raionului Dubăsari dl Grigore Policinschi, a convocat o ședință de lucru privind evaluarea situației în domeniul alimentației elevilor claselor gimnaziale și liceale în instituțiile de învățământ preuniversitar  din raionul Dubăsari, malul drept al rîului Nistru. La ședința dată au participat șefii de secție și Direcție din cadrul Direcției învățământ general și Direcției economie, buget și finanțe. 
Urmare a discuțiilor, Președintele raionului a dispus constituirea echipelor de analiză și evaluare, cu includerea reprezentanților tuturor instituțiilor responsabile. De asemenea, au fost stabilite sarcini concrete pe termen scurt, cu prezentarea soluțiilor și analizelor posibilităților financiare.
Tatiana GHERB,
Administrator principal baza de date
 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Alimentația elevilor din instituțiile de învățământ preuniversitar din raion – prioritate pentru Președintele raionului Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta