Harta site-ului
Ajutor
Agenţii economici din platoul Coşniţa întruniţi în seminar la AUAI Coşniţa
Agenţii economici din platoul Coşniţa întruniţi în seminar la AUAI Coşniţa

 La data de 06.12.2019 la sediul Asociaţiei Utilizatorilor de Apă pentru Irigare (AUAI) Coşniţa a avut loc un seminar cu tematica „Subvenţiile”, organizat de Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova. La seminar au fost invitaţi să participe agenţii economici din agricultură din platoul Coşniţa, care sunt membri ai AUAI Coşniţa, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei agricultură şi cadastru a CR Dubăsari.
În cadrul seminarului au fost discutate şi analizate unele aspecte ale Regulamentului privind modul de repartizare a mijloacelor Fondului Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural. În deosebi din partea agenţilor economici au fost propuse spre modificare şi adăugare unele poziţii ale Anexei nr.10 din Regulamentul menţionat, introdusă prin Hotărârea Guvernului nr. 249 din 24.04.2019, în vigoare din 03.05.2019.
 Printre solicitările şi propunerile care au fost înaintate de către agenții economici sunt extinderea termenilor pentru irigare, extinderea termenilor de depunere a dosarelor pentru subvenţionarea irigării, scoaterea unor plafoane la procurarea tehnicii şi utilajului agricol, etc.
La rândul său reprezentanţii Proiectului Agricultura Performantă în Moldova şi-au trecut în revistă toate solicitările şi propunerile parvenite de la agenţii economici şi i-au încurajat cu speranța că toate doleanţele lor vor fi luate în calcul de către instituţiile abilitate, mulţumindu-le pentru activitate şi implicare.

 

                                        Mihail BERZAN
specialist principal DAC
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Agenţii economici din platoul Coşniţa întruniţi în seminar la AUAI Coşniţa - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta