Harta site-ului
Ajutor
Adio "Prietenia"...
Adio "Prietenia"...

“Prietenia are virtuțile unui râu: ocoleşte stânci, se adaptează la văi și munți, uneori se transformă în lac până ce adâncitura se umple și își poate urma cursul
 

De ceva vreme ne gândim la începutul noului an școlar și la felul în care ne vom pregăti pentru marea călătorie în lumea cunoștințelor, acolo unde copiii sunt așteptați cu mare drag. Iată că și la Centrul de Odihnă pentru Copii și Tineret “Prietenia” a luat sfîrșit odihna copiilor pentru vara anului 2016. Sute de copii și tineri din toată țara dar și din străinătate s-au odihnit aici, și-au încărcat bateriile cu voie bună și își încep pregătirile pentru marea bătălie.
Dacă e să ne dăm în detalii, și să uităm puțin de nostalgie, atunci putem face unele remarce în ce privește decursul și organizarea odihnei în tabără. Deci, pe parcursul verei anului 2016 s-au odihnit în jur de 1800 de copii, repartizați în 7 schimburi-sejururi. Fiecare sejur a avut farmecul său prin activități si talente deosebite. Centrul de Odihnă pentru Copii și Tineret “Prietenia” își desfășoară activitatea la inițiativa și sub patronajul Președintelui raionului Dubăsari dnlui Grigore Policinschi, și susținută de către Direcția Învățămînt General Dubăsari, în numele dnei Larisa Brăducean. Programul activității Centrului a fost unul diversificat prin: excursii cu vaporul pe rîul Nistru- organizat la fiecare sejur în parte, excursii la Muzeul de Istorie și Etnografie din satul Doroțcaia, seminare organizate de către Biblioteca publică raională Dubăsari cu suportul Direcției de Cultură Dubăsari, seminare organizate pentru copii de către ofițeri de la Centrul Național Anticorupție, seminare organizate de către Inspectoratul de Poliție Dubăsari și multe altele. Tot odată în procesul desfășurării activității centrului au fost incluse cît obiectivele educației artistice atît și cele ale educației moral- civice, educației sportive și educației ecologice. O importanță deosebită a fost acordată evenimentului „ Republica Moldova- 25 de ani de Independență”, unde copii au fost invitați să participe la seminare și la discuții la tema „Importanța valorilor de stat”.
Cîtă distracție și muzică a încăput în 3 luni? Toată! Adică toată distracția aia cu activități interesante pe care ai vrea să nu o ratezi vara, a fost la „PRIETENIA” Care era oferta regimului taberei? Campionate de șah, concursuri de desene, întreceri sportive, ceai și mâncare gustoasă, compoziții florale, înviorare de dimineață, bălăceală la bazin și multe altele! Care era atmosfera? – o porție de mini-libertate mai puțin controlată de ochii părinților, cântece de voie bună și distracție la maxim, pastă de dinți pe mîini și picioare și multă, multă bucurie plină, frumoasă și dragă! Dincolo de ghiozdanele școlare, și departe de programul strict de la școală, copiii au dat frîu liber chiotele de bucurie, șotiilor din dormitoare și o poftă mare de veselie! Și amintiri pe viață! Dacă a fost frumos sau, dimpotrivă, trist, nostalgic sau plictisitor – ei își vor aminti! Mai multe detalii urmăriți pe pagina de facebook Tabara 'Prietenia' comuna Coșnița.
„La revedere, tabără dragă!
La revedere, noi plecăm.
Să știi tu, dragă, ce rău ne pare
Și cât de mult noi regretăm!”
 
Tatiana GHERB,
Administrator adjunct COCT Prietenia

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Adio "Prietenia"... - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta