Harta site-ului
Ajutor
Activităţi dedicate poetului Mihai Eminescu
Activităţi dedicate poetului Mihai Eminescu

„Numai poetul,
Ca păsări ce zboară
De-asupra valurilor,
Trece peste nemărginirea timpului” Mihai Eminescu.
În perioada 09.01 - 16.01.2023 în Gimnaziul Pîrîta s-au desfășurat activități dedicate Săptămânii lui Mihai Eminescu în școală cu genericul: ,,Se arată în nopți luminate Voievodul Eminescu Mihai” având drept scop promovarea domeniului cultural național și creșterea interesului elevilor asupra importanței acestuia.
Mihai Eminescu avea să devină cel mai mare poet al neamului românesc, luceafăr plecat prea timpuriu printre luceferii cerești, la numai 39 de ani. Lăsând la o parte imensa și inegalabila sa operă poetică. De la Mihai Eminescu ne-au rămas și o mulțime de citate despre felul în care poetul nepereche al literaturii românești vedea, simțea, trăia viața de zi cu zi, de la teluric la celest.
Pe parcursul săptămămânii au avut loc un șir de activități, cum ar fi: Expoziție de cărți; Audierea romanțelor pe versurile lui Mihai Eminescu; Concursul posterelor și al desenelor cu tematică eminesciană; Vizionarea filmului – ,,Marele Eminescu și Ion Creangă”; Concursul-recital de poezie eminesciană, în care au fost implicați elevii claselor I – IX –a din Gimnaziul Pîrîta, cu implicarea nemijlocită a bibliotecarei Chirilov Eugenia, profesorilor de limbă și literatură română Andronatiev Carolina și Sclifos Tatiana, cât și a diriginților de clasă.
Eminescu nu a fost doar un mare poet, a fost un mare om de cultură şi un cetăţean cu literă mare, de la care avem mereu ce învăţa. Mihai Eminescu nu poate fi divizat în ceea ce a fost – poetul, prozatorul şi omul politic – pentru că Eminescu reprezintă un tot întreg. Eminescu a fost, este şi va fi o personalitate de mare valoare. 

 Lilia MARŢINCHEVICI, director adjunct responsabil de procesul educativ din Gimnaziul Pîrîta

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Activităţi dedicate poetului Mihai Eminescu - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta