Harta site-ului
Ajutor
Activităţi cultural-educative desfăşurate în Gimnaziul Pîrîta
Activităţi cultural-educative desfăşurate în Gimnaziul Pîrîta

Conform planului de activitate, în perioada 16 .01- 20.01.2023, în Gimnaziul Pîrîta, au fost organizate un șir de activități extracurriculare cultural – educative.
În perioada 17.01.2023 -19.01.2023, în cadrul bibliotecii au fost organizare expoziții de carte dedicate marelui scriitor IOAN SLAVICI și poetului fabulist ALEXANDRU DONICI. Elevii au avut ocazia să asculte fabulele ,,Musca la arat", ,,Racul, broasca și știuca", ,,Greierul și furnica" și alte fabule din creația lui A. Donici.
La data de 18.01.2023, de Ziua Omului de zăpadă, care a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2011, elevii din gimnaziu i-au dedicat cântece, poezii și au confecționat omuleți de zăpadă din diferite materiale. Data nu este aleasă întâmplător, întrucât cifra „1” arată ca un baston sau o mătură, iar cifra „8” reprezintă chiar forma omului de zăpadă.
La data de 20.01.2023, de Ziua Internațională a Pinguinului, care este o zi rezervată recunoașterii și aprecierii pinguinilor, elevii au aflat curiozități și au vizionat filmulețe despre viața pinguinilor, au confecționat pinguini și au dansat Dansul pinguinilor.
Totodată, în această zi, membrii Consiliului de Elevi, au oferit îmbrățișări de Ziua Internațională a Îmbrățișărilor, care a fost instituită în anul 1986, de pastorul Kevin Zaborney, din statul american Michigan și este sărbătorită anual în mai multe țări.
Activitățile continuă și vă îndemnăm să ne urmăriți în continuare, iar dacă vreți ca viața dumneavoastră să fie o poveste minunată nu vă rămâne decât să înțelegeți că dumneavoastră sunteți autorul ei și în fiecare zi aveți posibilitatea să scrieți o pagină nouă.

Lilia MARŢINCHEVICI, director-adjunct responsabil
de procesul educativ din Gimnaziul Pîrîta 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Activităţi cultural-educative desfăşurate în Gimnaziul Pîrîta - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta