Harta site-ului
Ajutor
Activitatea Secției situații excepționale Dubăsari în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor pe parcursul anului 2022
Activitatea Secției situații excepționale Dubăsari în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor pe parcursul anului 2022

Pe parcursul a 12 luni ale anului 2022 pe teritoriul raionului Dubăsari, subdiviziunile de salvatori şi pompieria a SPSP Cocieri și USP Molovata a Secţiei SE Dubăsari, inclusiv şi postul salvatori şi pompieri teritorial Coşniţa, au realizat 257 deplasări de intervenţie, față de 150 intervenții, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2021, acestea majorându-se cu 107 intervenții, sau cu +71%.
Misiuni de intervenţie au fost înregistrate la lichidarea arderii, dintre care la sectorul locativ – 9 intervenţii, gunoi, iarbă uscată – 127 intervenţii (49%) și mijloace de transport.
Totodată, pe parcursul anului colaboratorii SSE au realizat intervenţii căutare - salvare – 20 deplasări, dintre care la: accident rutier – 5 intervenții; salvarea/extragerea din fântâni – 2 intervenții; recuperare/extragerea din bazine acvatice – 1 intervenții; deblocarea/tractarea automobilelor – 1 intervenţii; tentativă suicid – 5 intervenții; depistare munții – 6 intervenții.
Pe lângă activități de salvare, stingere incendii SSE a mai realizat intervenţii auxiliare – 100 deplasări cu scopul de informare și instruire a populației, control hidranți de incendiu, spălare traseu, defrișare arbori, deservirea autospecialelor, instalare corturi, etc.
În rezultatul distribuirii misiunilor de serviciu după subdiviziuni, se constată că cele mai multe deplasări sunt realizate de către: SPSP Cocieri – 119 deplasări; USP Molovata – 74 deplasări și PSPT Coșnița – 64 deplasări.
Efectuând o analiză a incendiilor ce s-au produs în perioada a 12 luni (ianuarie-decembrie) ale anului 2022, constatăm că, în perioada de raport au fost înregistrate 13 incendii (12-sector locativ și 1-mijloc de transport) – astfel se atestă o micșorare, în comparație cu 14 incendii din aceeași perioadă a anului 2021.
Datorită măsurilor de prevenire efectuate în domeniul apărării împotriva incendiilor, intervenţiei prompte a pompierilor şi salvatorilor, de la incendii, au fost salvate bunuri materiale în valoare de 3,175 mii lei.
Incendiile produse pe parcursul a 12 luni ale anului 2022, au condus la pagube materiale în sumă de  537 mii lei. În comparație cu perioada respectivă a anului precedent pierderile materiale s-au micșorat, însă au fost înregistrate 2 cazuri de deces.
În rezultatul analizei cauzelor care au determinat producerea incendiilor, se constată, că cele mai multe incendii produse pe parcursul anului 2022, s-au produs din cauza  exploatării necorespunzător a sobei și a coșului de fum  – 3 cazuri; scurtcircuit – 3 cazuri; exploatarea aparatelor electrice de uz casnic – 3 cazuri, cu soldarea a 2 cazuri de decese; incendiere intenționată – 2 cazuri; scurtcircuit a firelor electrice la transportul auto – 1 caz  și jocul copiilor cu focul – 1 caz de incendiu.
În concluzie realizăm că majoritatea cauzelor producerii incendiilor sunt influienţate de factorul uman, determinat prin imprudenţa şi neglijenţa cetăţenilor.
Statistica incendiilor după localităţi înregistrate pe parcursul anului 2022: Ustia-4 incendii, Marcăuți-1incendiu, Molovata- 2 incendii, Cocieri-2 incendii, Molovata  Nouă-1 incendiu, Pîrîta-2 incendii și Doroțcaia-1 incendiu.
Pe teritoriul raionului Dubăsari pe parcursul a 12 luni ale anului 2022, au fost înregistrate 9 situații excepționale:
cu caracter tehnogen8, depistarea munițiilor neexplodate. Munițiile depistate au fost ridicate și lichidate de către geniştii Ministerului Apărării. Pierderi materiale şi umane nu au fost înregistrate.
cu caracter natural – 1,  fenomene meteorologice și agrometeorologice periculoase.
Pe parcursul anului 2022 au fost înregistrate  3 cazuri de înec în râul Nistru și r. Răut.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Activitatea Secției situații excepționale Dubăsari în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor pe parcursul anului 2022 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta