Harta site-ului
Ajutor
Acțiuni de contracarare a braconajului piscicol în perioada de prohibiție în raionul Dubăsari
Acțiuni de contracarare a braconajului piscicol în perioada de prohibiție în raionul Dubăsari

Pe parcursul perioadei 04-11 noiembrie 2022, Inspecția pentru Protecția Mediului Dubăsari, în comun cu Inspectoratul de poliție Dubăsari, a efectuat acțiuni în vederea contracarării braconajului piscicol în perioada de prohibiție în raza administrativă  a raionului Dubăsari.
În timpul inspectărilor, au fost verificate mai multe persoane ce practică pescuitul de amatori sportiv și agriment în rezultatul căruia au fost depistate și întocmite 6 procese-verbale cu privire la contravenție. Totodată, au fost depistate și ridicate în calitate de corp delict plasă monofilament, (unealtă interzisă pentru pescuit), 3 plase /150 m/ și racile fără stăpân.
Pentru încălcarea regulilor de protecție a fondului piscicol și a regulilor de pescuit, în temeiul art. 114 alin. (1) Cod Contravențional al RM, au fost sancționați cu amenzi de la 9- 12 u.c. fiecare caz. Toate sculele ridicate conform prevederilor Legii nr. 149 din 08.06.2006 privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura vor fi transportate și predate pentru păstrare la depozitul IPM.
De asemenea, în timpul raziilor effectuate, de către IPM Dubăsari au fost depistate și alte încălcări precum tăieri ilicite, vătămarea arborilor în spațiile verzi  ce aparțin  comunei Coșnița, satul Pohrebea. Pe acest caz au fost stabilite, 3  persoane vinovate, acestea fiind atrase la răspundere în conformitate cu legislația de mediu în temeiul art. 122 alin. 2 Cod Contravențional al RM, cu înaintarea prejudiciului cauzat mediului. 
 
      Vitalie CHIRILOV, șef Inspecția pentru Protecția Mediului Dubăsari
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Acțiuni de contracarare a braconajului piscicol în perioada de prohibiție în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta