Harta site-ului
Ajutor
Acțiune de caritate
Acțiune de caritate

La data de 15 septembrie curent, Casa raională de cultură din s. Coșnița a găzduit un concert de caritate cu genericul : „Împreună dăruim zâmbete copiilor!” întru susţinerea a 3 copii cu dizabilităţi din localitate.
Acest eveniment s-a născut din dorința de a crea un precedent în comunitatea noastră și de a conștientiza că împreună putem contribui la dezvoltarea localității prin implicare activă în actele de caritate și susținerea acestora, organizat de către Secția cultură și turism și Centrul raional de tineret Dubăsari.
La activitate au fost invitați: locuitorii satului, oameni de afaceri, agenți economici, organizațiile și instiuțiile din localitate, consilieri locali și raionali.
Parteneri : Casa raională de cultură, Școala de arte com. Coșnița, casa de cultură s. Pohrebea, casa de cultură din s. Doroțcaia, Direcția asistență socială.
Scopul evenimentului: atragerea de fonduri pentru copiii cu dizabilități din s. Coșnița. Lucruri care pentru restul copiilor sunt obișnuite, pentru ei înseamnă îndeplinirea unei mari dorințe.
Cu sprijinul instituțiilor și organizațiilor, partenerilor, agenților economici, sponsorilor și participanților la concert am avut parte de un eveniment plin de căldură și armonie care a transmis emoții pozitive tuturor!
Mulțumim celor, care v-ați alăturat cauzei și, împreună am putut face un pas important în realizarea viselor acestor 3 copii, acumulând suma de 10.410 lei (ZECE MII PATRU SUTE ZECE LEI), care a fost împărțită și înmânată părinților copilașilor prezenți la eveniment.
Aducem sincere multumiri tuturor, împreună am fost mai aproape de cei mai triști ca noi. Gestul frumos de a oferi zâmbete, o doză mică de speranțe și, bineînțeles, de a realiza un vis— are continuitate: din cadrul Proiectului de Granturi, implementat de tinerii cu inițiativă din c. Coșnița, în viitorul apropiat acești copii vor primi și câte o tabletă.
La sfârșitul evenimentului am venit cu un îndemn din partea Avocatului Poporului pentru protecția drepturilor copilului:pentru a respecta drepturile și libertățile copilului, în cadrul concertelor și alte activități cu participarea copiilor se interzice de a interpreta piese cu limbaj necorespunzător atât de copii cât și de adulți. Avocatul Poporului pentru drepturile copilului își exprimă îngrijorarea de impactul care îl poate avea asemenea evenimente asupra dezvoltării copiilor. 

 
Maria PERCIULEAC,
Șef, Secție cultură și turism

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Acțiune de caritate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta