Harta site-ului
Ajutor
A fost semnat acordul de colaborare între Consiliul raional Dubăsari și ZEL Bălți
A fost semnat acordul de colaborare între Consiliul raional Dubăsari și ZEL Bălți

O subzonă a Zonei Economice Libere „Bălți” va fi creată în raionul Dubăsari. O decizie în acest sens a fost avizată pozitiv în cadrul ședinței Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.
Astăzi, 8 aprilie curent, Președintele raionului Dubăsari a primit în vizită reprezentantul ZEL Bălți și primarul satului Pîrîta, în vederea semnării acordului de colaborare între cele 3 părți.  Conştientizând necesitatea încurajării şi creşterii participării populației la dezvoltarea socială şi economică a comunităţilor în care locuiesc prin oferirea de suport financiar pentru realizarea iniţiativelor şi proiectelor implementate în raionul Dubăsari, ZEL BĂLȚI” , reprezentată prin Administratorul principal, dl Marin Ciobanu, Consiliul Raional Dubăsari, reprezentat legal prin dl Grigore Filipov, Președintele raionului și Primăria satului Pîrîta  reprezentată legal prin dl Iurie Soltan, primarul localității, bazându-se pe relaţii de colaborare, care s-au stabilit în virtutea intereselor comune, precum şi atingerii scopurilor comune, au convenit asupra semnării prezentului Acord de colaborare.
Prezentul ACORD DE COLABORARE va servi drept cadru pentru realizarea activităţilor comune în vederea construcției și dezvoltării Subzonei Dubăsari (s. Pîrîta) a ZEL „BĂLȚI”.
În cadrul discuțiilor, Președintele raionului a mulțumit dlui Vasile Vrabie, reprezentantul ZEL Bălți, pentru implicare și aportul adus  în realizarea proiectului dat. Totodată, dl Grigore Filipov a menționat că inaugurarea subzonei date, va avea un impact pozitiv asupra raionului Dubăsari, deoarece va fi o posibilitate pentru cetățeni de a lucra aici acasă. ,,Crearea acestei zone economice libere va contribui la dezvoltarea economică a localităților din raion, în special cele aflate în partea stângă a Nistrului. Sperăm că această zonă va servi drept o platformă  de atragere la muncă și a locuitorilor din regiunea transnistriană”, a subliniat președintele raionului Dubăsari.
Dl Vrabie, a informat conducerea raionului despre faptul că au fost încheiate contractele pentru lucrările de topografiere și proiectare a rețelei de energie electrică, a fost achitat devizul local de resurse și de execuție a rețelei exterioare de alimentare cu apă și canalizare.
Dl Iurie Soltan, primarul de Pîrîta a menționat  că prezentul acord urmează a fi analizat la ședința consiliului local, după care va fi semnat.
Subzona economic se află în proximitatea traseului Chișinău-Budești-Vadul lui Vodă și are acces la toate utilitățile necesare.
Amintim că prezentul acord a fost aprobat prin Decizia consiliului la ședința extraordinară a Consiliului raional Dubăsari în data de 31 martie curent.
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

A fost semnat acordul de colaborare între Consiliul raional Dubăsari și ZEL Bălți - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta