Harta site-ului
Ajutor
A fost emisă Dispoziția nr. 38 a CSE
A fost emisă Dispoziția nr. 38 a CSE

La 29 septembrie curent, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova s-au întrunit într-o ședință de lucru.
În cadrul ședinței, a fost emisă Dispoziția nrul 38, prin care au fost aprobate un șir de măsuri menite să asigure securitatea energetică a Republicii Moldova, în special:
  • 15 milioane de m3 de gaze naturale vor fi procurate de SA „Energocom”, în două tranșe, și stocate în depozitele din Ucraina;
  • Pentru prima tranșă, de 10 milioane m3, prețul de achiziție va constitui 1882,78 de dolari per 1000 m³ și va fi confirmat prin actul de predare-primire între SA „Moldovagaz” și FJSC „Gazprom”, la care vor fi adăugate costurile de livrare prin sistemul de transport al SRL „Moldovatransgaz”. 
  • A doua tranșă de procurare a gazelor naturale, în volum de 5 milioane m3, va fi efectuată în luna octombrie, la un preț preliminar de 1.058,11 de dolari per 1000 m³, estimat conform situației din 23 septembrie 2022.
  • Preţul final al gazelor naturale va fi recalculat după stabilirea preţului de import al gazelor naturale pentru SA „Moldovagaz” în luna octombrie curent.
  • a fost alocate 511 milioane lei, din bugetul de stat, SA „Energocom” pentru majorarea capitalului social;
  • a fost alocat din Fondul de Intervenție al Guvernului, mijloace financiare în sumă de 589.7 mii lei pentru acordarea sporurilor salariale angajaților antrenați în procesul de gestionare a fluxului de refugiați;
  • 445.1 mii lei vor fi distribute autorităților publice locale de nivelul I și 3287.3 mii lei – celor de nivelul II, pentru întreținerea centrelor de plasament temporar pentru persoane refugiate.
Dispoziția CSE mai prevede acordarea Ucrainei, în calitate de asistență internațională, a bunurilor materiale în valoare de 16 579 091.05 lei, din ajutoarele umanitare primite pentru gestionarea crizei refugiaților din gestiunea MMPS.
https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/dispozitie_cse_nr.38_din_29.09.2022.pdf
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

A fost emisă Dispoziția nr. 38 a CSE - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta