Harta site-ului
Ajutor
A demarat procesul de înregistrare a cererilor pentru acordarea subvenției de susținere a proiectelor de inițiative locale
A demarat procesul de înregistrare a cererilor pentru acordarea subvenției de susținere a proiectelor de inițiative locale

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (în continuare – ANOFM) informează despre demararea procesului de înregistrare a cererilor pentru acordarea subvenției de susținere a proiectelor de inițiative locale.
Susținerea proiectelor de inițiative locale este o măsură activă de ocupare a forței de muncă destinată agenților economici, în scopul stimulării creării locurilor de muncă în mediul rural.
Subvenția este destinată exclusiv pentru procurarea echipamentelor tehnologice, maşinilor, utilajelor, aparatelor şi instalaţiilor de măsurare, control şi reglare, tehnicii de calcul, mobilierului pentru dotarea spaţiilor amenajate destinate activităţii economice pentru care s-a solicitat finanţare.
Mărimea subvenției constă în compensarea a 65% din cheltuielile suportate, maxim 10 salarii medii lunare pe economie (max. 81075 lei) în condițiile acoperirii de către întreprinderea beneficiară de subvenție a 35% din costul proiectului.
Pentru a beneficia de subvenție, angajatorul va depune la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă (în continuare – STOFM), în raza căreia își are activitatea următoarele documente:
- cerere de finanțare;
- formularul de aplicare însoțit de planul de afaceri;
- declarația pe propria răspundere;
- copia certificatului de înregistrare/extrasul de pe acesta.
Modul și condițiile de acordarea a subvenției pentru susținerea proiectelor de inițiative locale sunt stabilite de art.40 din Legea nr.105 din 14.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă și asigurarea de șomaj și Procedura de susținere a proiectelor de inițiative locale, care este Anexa nr.9 a Hotărârii Guvernului nr.1276 din 26.12.2018 pentru aprobarea procedurilor privind accesul la măsurile de ocupare a forței de muncă.
Programul este implementat de ANOFM, cu suportul financiar al proiectului „Reactivarea dialogului social pentru un răspuns efectiv la COVID -19 în Moldova şi aplicarea acestuia la crearea locurilor de muncă prin Parteneriate Locale de Ocupare”, inițiat de Organizația Internațională a Muncii.
Pentru informații suplimentare rugăm să contactați Centrul de Apel – Piața Muncii la numărul de telefon 0 8000 1000 (apel gratuit din Republica Moldova).
Adresele și datele de contact ale STOFM pot fi găsite accesând: https://anofm.md/ro/subdiviziuni.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

A demarat procesul de înregistrare a cererilor pentru acordarea subvenției de susținere a proiectelor de inițiative locale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta