Harta site-ului
Ajutor
79 ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei comemorați de conducerea raionului Dubăsari
79 ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei comemorați de conducerea raionului Dubăsari

Astăzi, 22 iunie se împlinesc 79 ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945. A fost o perioadă, care a lăsat urme adânci în sufletele locuitorilor Republicii Moldova. Sute și mii de ostași, familii, copii au căzut și au rămas să zacă pe câmpul de luptă pentru PACE, pentru ȚARĂ, pentru NEAM.
Cu ocazia acestui eveniment semnificativ, în satul Coșnița, raionul Dubăsari,  Președintele raionului Dubăsari dl Grigore Filipov însoțit de secretarul Consiliului raional Dubăsari dna Maria Jimbei, Președintele Asociației istoricilor din Republica Moldova dl Grigore Vatav, Primarul comunei Coșnița dl Alexei Gafeli și secretarul consiliului local dl Gheorghe Petică au fost depuse floriși coroane la Monumentul eroilor căzuți în 1941-1945, ridicat în centrul satului Coșnița.
Anual, în această zi, erau organizate măsuri comemorative cu interpretare de cântece tematice și recitaluri de poezii specifice perioadei anilor 1941-1945. Cu părere de rău anul acesta, când întreaga omenire luptă cu virusul pandemic COVID-19, aceste măsuri au fost interzise, pentru a opri răspândirea coronavirusului.
Totodată, astăzi, dlui Grigore Filipov, i-a fost înmânată legitimația de membru al Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova, căpitan, semnată de dl V. Gaiciuc, Președintele Asociației.
La 22 iunie 1941, Germania nazistă a declanşat Operaţiunea Barbarossa – invazia Uniunii Sovietice – cea mai mare invazie din istoria omenirii. "Marele Război pentru Apărarea Patriei" a început prin atacul-surpriză al armatelor de panzere (tancuri) germane, care au încercuit şi distrus cea mai mare parte a armatelor sovietice din vest, capturând sau ucigând sute de mii de oameni. 
Armatele germane au început atacul pe trei direcţii: spre nord, pentru capturarea oraşului Leningrad, către sud, pentru cucerirea Ucrainei, a zonelor bogate în petrol din Caucaz şi a oraşului Stalingrad şi către centru, pentru cucerirea capitalei sovietice, Moscova. 
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

79 ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei comemorați de conducerea raionului Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta