Harta site-ului
Ajutor
77 de ani de la Începutul Celui de-al Doilea Război Mondial – comemorați în raionul Dubăsari
77 de ani de la Începutul Celui de-al Doilea Război Mondial – comemorați în raionul Dubăsari

Ziua de 22 iunie, o zi călduroasă de vară, acum 77 de ani în urmă, în anul 1941, a fost marcată prin faptul că Germania nazistă a atacat URSS. A început Cel De-al Doilea Război Mondial.
Întru comemorarea victimelor fascismului, căzute în Marele Război pentru Apărarea Patriei, conducerea raionului Dubăsari, însoțită de colaboratorii  Consiliului raional Dubăsari, în comun cu Asociaţia raională a veteranilor din raion, administrația publică locală de nivelul I Coșnița, consilieri raionali, locuitori din comuna Coșnița, s-au deplasat la Monumentul ridicat în memoria eroilor căzuți în războiul din 1941-1945, din centrul s. Coșnița, unde au ținut un minut de reculegere și au depus flori.
De asemenea, nu au lipsit cuvintele de compasiune și regret pentru acei ostași care au plătit cu viața pentru ca astăzi să ne bucurăm de soare, din partea Președintelui raionului Dubăsari, dlui Grigore POLICINSCHI. Dumnealui a venit cu un îndemn față de cei prezenți, care au copii, nepoți, strănepoți, să nu ezite să le povestească despre acele tragice evenimente din 1941-1945, care au marcat întreaga națiune și care au luat milioane de vieți omenești.
Dl Alexei GAFELI, primarul comunei Coșnița a venit cu câteva date istorice vizavi de începutul celui de-al doilea război mondial, despre operațiunea ,,Barbarossa”, care a avut ca scop cucerirea Rusiei și a Ucrainei până la Arhanghelsk în nord și Astrahan în sud, ,,să nu uităm că aici la Nistru a fost linia de front, să le păstrăm veșnic memoria vie, acelor al căror sânge curge și astăzi prin venele noastre”, a menționat domnul primar.
La sfârșitul acțiunii comemorative, dl Președinte a adus sincere mulțumiri dnei Elena MOȚPAN, președintele Asociației raionale a veteranilor, consilier raional, primăriei comunei Coșnița și dlui Valeriu BACIOI, consilier raional, președintele Comisiei de specialitate pentru problemele administrative, economie, buget și finanțe, pentru inițiativa și organizarea măsurii date.
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și transparență

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

77 de ani de la Începutul Celui de-al Doilea Război Mondial – comemorați în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta