Harta site-ului
Ajutor
30 de ani de Independență a Republicii Moldova, eveniment marcat în comuna Coșnița!
30 de ani de Independență a Republicii Moldova, eveniment marcat în comuna Coșnița!

Ziua de 27 august a devenit o zi deosebită în calendarul nostru, al cetățenilor Republicii Moldova, deja de 30 de ani.  Este Ziua Națională a Republicii Moldova, republică care în anul 1991 și-a declarat Suveranitatea, Independența și Democrația, liberă să-și hotărască prezentul și viitorul, fără nici un amestec din afară, în conformitate cu idealurile și năzuințele sfinte ale poporului în spațiul istoric și etnic al devenirii sale naționale.
Cu această ocazie, astăzi, în satul Coșnița, centrul administrativ al raionului Dubăsari, a fost organizat un miting solemn cu participarea Președintelui raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV de comun cu primarul satului Coșnița dl Alexei GAFELI, colaboratorii Consiliului raional Dubăsari și ai administrației publice locale Coșnița.
În cadrul evenimentului s-au adus sincere felicitări, s-au recitat versuri, au avut loc depuneri de flori, s-a adus un omagiu prin cântece și dansuri, și s-a ținut un minut de reculegere la monumentul din platoul Coșnița. Președintele raionului a felicitat pe toți cei prezenți cu această sărbătoare, le-a dorit tuturor sănătate, pace și bunăstare. Deasemenea, s-au adus cuvinte de încurajare pentru tinerele generații de a păstra mereu sentimentul de demnitate, dârzenie sufletească și curaj civic, patriotism și respect față de propria Țară și cinstirea eroilor care au luptat pentru independența țării noastre. 
La fel la acțiunea dată au participat locuitori ai comunei Coșnița, consilieri raionali, combatanți, veterani ai războiului de pe Nistru din 1992, conducători ai instituțiilor publice.


 
Tatiana GHERB,
Specialist principal


 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

30 de ani de Independență a Republicii Moldova, eveniment marcat în comuna Coșnița! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta