Harta site-ului
Ajutor
27 august - Ziua Independenței Republicii Moldova marcată la Coșnița
27 august - Ziua Independenței Republicii Moldova marcată la Coșnița

Astăzi 27 august Republica Moldova marchează 29 de ani de la proclamarea Independenței și Suveranității. Președintele raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV de comun cu primarul satului Coșnița dl Alexei GAFELI, colaboratorii Consiliului raional Dubăsari și ai administrației publice locale Coșnița au depus flori și au ținut un minut de reculegere la monumentul din platoul Coșnița. Dat fiind faptul că starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 septembrie, măsura dată s-a desfășurat anul acesta în format mai restrâns.
Președintele raionului a felicitat pe toți cei prezenți cu această sărbătoare, le-a dorit tuturor sănătate, pace, bunăstare și cinstirea eroilor ce au luptat pentru independența țării noastre. Primarul localității în discursul său a ținut să menționeze că, pentru satul Coșnița este mai semnificativă această zi, dat fiind faptul că dintre deputații parlamentului care au semnat declarația de independență se regăsește și Petru SOLTAN, originar din s. Coșnița. Declarația de Independență a Republicii Moldova a fost votată și semnată pe 27 august 1991 de 278 de deputați în parlament.
Deasemenea la acțiunea dată au participat reprezentanți ai Inspectoratului de poliție Dubăsari, combatanți și conducători ai instituțiilor publice. Cu un cuvânt de salut și omagiu de recunoștință a venit și dl Mihai ROTARI, președintele Asociației veteranilor de război din platoul Coșnița. Dumnealui a adresat sincere urări de bine, sănătate, prosperitate, şi a îndemnat pe fiecare să nu uite și să cinstească mereu memoria eroilor căzuți pe câmpurile de luptă din 1992.
Anul acesta, în contextul pandemiei de coronavirus, de Ziua Independenței, nu sunt organizate evenimente care adună oamenii în masă. Potrivit programului, majoritatea manifestațiilor dedicate Republicii Moldova vor avea loc online, cu excepția depunerilor de flori. 

 
Tatiana GHERB,
specialist principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

27 august - Ziua Independenței Republicii Moldova marcată la Coșnița - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta