Harta site-ului
Ajutor
27 ani de la fondarea Armatei Naționale aniversați în raionul Dubăsari
27 ani de la fondarea Armatei Naționale aniversați în raionul Dubăsari

Anual, la data de 3 septembrie, militarii din Republica Moldova sărbătoresc Ziua Armatei Naționale.
Cu prilejul aniversării celor 27 de ani de la fondare, în comuna Coșnița, la data de 4 septembrie curent, s-au adunat militarii celor 2 batalioane dislocate pe teritoriul raionului: Batalionul I Independent al Forţelor de Menţinere a Păcii a Brigăzii 2 Infanterie Motorizată, (Cocieri) şi Batalionul III Independent al Forţelor de Menţinere a Păcii a Brigăzii 2 Infanterie Motorizată, (Coşniţa).
Dl Vasile STAVER, colonel, locțiitor șef Marele Stat Major al Armatei Naționale - șef militar superior, contingent militar Forțele de menținere a Păcii a deschis manifestația dată subliniind că ,,Misiunile de bază ale contingentului Armatei Naționale sunt menţinerea păcii şi securităţii în zona de securitate, acordarea sprijinului şi suportului administraţiilor publice locale, populaţiei civile în caz de Situaţii Excepţionale”. Totodată, a adresat sincere mulțumiri militarilor care dau dovadă de bărbăție, devotement, stau departe de casă, gata în orice moment să-și apere țara.
Dl Grigore POLICINSCHI, Preşedintele raionului Dubăsari, a salutat prezența oaspeților, în deosebi a dlui Eugen BRAGA, comisarul Inspectoratului de poliție Bender. În discursul său, dl Președinte a subliniat importanţa acţiunii date care este una de ,,ordin educativ,  patriotic, o acţiune de promovare a imaginii pozitive pentru Armata Naţională”. Totdată, dl Preşedinte a adus sincere mulţumiri conducerii Batalionului pentru implicare și participare la diferite activități.
De asemenea, dl Policinschi, din numele Consiliului raional a înmânat în semn de recunoştinţă pentru parteneriat cu autorităţile publice raionale, populaţia raionului, pentru activităţile de menţinere a păcii şi ordinii constituţionale în zona de securitate a Republicii Moldova, realizarea unor programe publice de ordin social – cultural şi educativ, promovarea valorilor civico-patriotice în rândul tinerilor din raion, diploma și cadouri. De asemenea dl Președinte a subliniat că ,,Ordinea, Disciplina, Responsabilitatea şi Onorul trebuie să fie în continuare cartea de vizită a fiecărui militar”.
Cu cuvinte de felicitare în faţa celor prezenţi au venit, locotenent- colonel Inspectoratul de poliţie Dubăsari dl  Octavian COSTIN, care a remarcat sprijinul acordat de către batalion în menţinerea ordinii publice, Mihail ROTARI, președintele Asociației veteranilor de război de pe Nistru, care a accentuat că ,,constituirea instituţiei militare naţionale s-s produs simultan cu formarea statului independent şi suveran Republica Moldova. Ziua aceasta este un prilej de a-i cinsti pe cei care cu profund sentiment de dragoste şi înalt simţ al datoriei au servit în trecut şi servesc în continuare PATRIA”, dl Iurie SOLTAN, primarul s. Pîrîta.
În semn de recunoştinţă pentru meritele şi eforturile depuse în cultivarea spiritului patriotic, a valorilor naționale și militare cu Diplomă de onoare a fost apreciat Președintele raionului Dubăsari dl Grigore Policinschi. De asemenea cu diplome au fost decernați și primăriile Doroțcaia și Pîrîta,  Liceul Teoretic ,,Ion Creangă”, unii elevi ai liceului, unii colaboratori ai APL Coșnița și dl Iurie Cibuc, specialist principal PC și SE al Secției Situații Excepționale Dubăsari.
În cadrul evenimentului, militarii care-și desfășoară serviciul în cadrul celor 2 batalioane dislocate în comunele Cocieri și Coșnița, s-au învrednicit de diploma, cadouri de preț, ordine și insigne din partea Comandamentului Militar Forțele de Menținere a Păcii ale Republicii Moldova.
Militarii au fost binecuvântați de către preoții Veaceslav CIORBĂ, parohul Bisericii ,,Sfîntul Dumitru” din s. Coșnița și Dumitru DARMANCEV, Biserica ,,Sfîntul Alexie” din s. Pohrebea.
Elevii prezenţi la manifestaţie au avut ocazia de a cunoaşte armele din dotare ale Batalionului și să guste din terciul ostășesc pregătit chiar în centrul s. Coșnița.
Manifestația a sfârșit cu un concert festiv.
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și transparență

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

27 ani de la fondarea Armatei Naționale aniversați în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta