Harta site-ului
Ajutor
26 ani de la constituirea Poliţiei Naţionale
26 ani de la constituirea Poliţiei Naţionale

La data de 16 decembrie, colaboratorii Inspectoratului de Poliţie Dubăsari, s-au adunat pentru a marca cea de-a 26 aniversare de la constituirea Poliţiei Naţionale. Tradiţional, Ziua Poliţiei Naţionale este marcată la data de 18 decembrie.
Pe lîngă efectivul IP Dubăsari, foşti poliţişti şi cetăţeni de rînd, au fost prezenţi: Grigore POLICINSCHI, Preşedintele raionului, Dorin Bînţu, şef  al IP Dubăsari, Angela Platon, reprezentantul Guvernului în teritoriu, reprezentanţii veteranilor de poliţie, primarii localităţilor, preoţi, reprezentanţi ai serviciilor desconcentrate şi descentralizate din teritoriu. De asemenea, la invitaţia şefului IP Dubăsari, la serbare a luat parte şi Vitalie Grabovschi, fost comisar al IP Dubăsari.
 Cuvîntul de deschidere a manifestaţiei i-a revenit dlui Dorin Bînţu,  care a menţionat activitatea prodigioasă a efectivului IP Dubăsari. De asemenea, dl şef al Inspectoratului de poliţie, a adresat cuvinte de felicitare şi mulţumire atît colaboratorilor de poliţie, dar şi veteranilor de poliţie ,,rudelor acelor colaboratori ai poliţiei care au luptat pentru integritatea ţării în primăvara-vara anului 1992 şi nu s-au mai întors”.
Succesele în activitatea poliţiei depind în mare măsură de susţinerea şi încrederea populaţiei, de suportul şi conlucrarea cu autorităţile publice locale. Cu prilejul sărbătoririi zilei profesionale, Preşedintele raionului Grigore Policinschi a adresat urări de felicitare întregului efectiv al Inspectoratului de poliţie Dubăsari. „Din numele Consiliului raional Dubăsari şi al meu personal, adresez întregului efectiv al Inspectoratului de Poliţie Dubăsari sincere felicitări şi urări de sănătate, bunăstare, pace şi noroc. Îmi exprim recunoştinţa şi gratitudinea pentru devotamentul, curajul civic, patriotismul şi responsabilitatea manifestate în îndeplinirea obligaţiunilor de serviciu, participare la activităţile publice organizate de autorităţile publice locale din raion, activitate notorie în combaterea criminalităţii, menţinerea ordinii publice în zona de securitate a Republicii Moldova”. De asemenea, ca urmare a adresării Asociaţiei veteranilor MAI din raionul Dubăsari, din partea Consiliului raional a fost acordat cîte un ajutor material de 500 lei, la 6 veterani din cadrul organelor de interne, întru susţinerea şi acordarea aistenţei financiare avînd în vedere problemele grave de sănătate.
Totodată, Inspectoratului de poliţie, din partea Consiliului raional Dubăsari, a fost înmînată o imprimantă (cadou), ce va contribui la eficacitatea activităţii acestuia.
Cu cuvinte de laude şi respect în adresa efectivului inspectoratului de poliţie şi şeful acestuia, a venit şi dl Vitalie Grabovschi, fostul comisar al IP Dubăsari. Dumnealui şi-a exprimat gratitudinea faţă de munca depusă şi desigur, faţă de activitatea inspectoratului ,,activităţile desfăşurate care au o continuitate de pe timpul pe cînd eram şef al IP Dubăsari, faţă de conlucrarea cu autorităţile locale de ambele nivele”.
Conducătorii  APL de nivelul I au subliniat necesitatea şi rezultatul activităţii prodigioase pe care o fac poliţiştii şi importanţa acestora în societate. În acest sens, pentru sacrifiul adus zi de zi întru menţinerea păcii şi liniştii, Administraţia locală Oxentea şi Cocieri au menţionat cu diplome şi prime băneşti colaboratorii IP Dubăsari, în special cei ce-şi fac serviciul pe teritoriul acestor două primării.
În cadrul întrunirii, cu ocazia celei de-a 26-a aniversare, pentru muncă asiduă şi conştiincioasă, responsabilitate faţă de îndeplinirea obligaţiunilor de serviciu, eforturi depuse întru combaterea criminalităţii şi perseverenţă manifestată în activitate, colaboratorii IP Dubăsari au fost menţionaţi atît de către Inspectoratul General de Poliţie cu distincţia MAI.
La rîndul său, IP Dubăsari, în semn de recunoştinţă şi merite deosebite în combaterea criminalităţii, menţinerii ordinii publice şi în legătură cu aniversarea a 26 de ani de la fondarea Poliţiei  Naţionale a Republicii Moldova, a dispus acordarea unor prime băneşti, diplome de merit şi menţiuni, colaboratorilor şi veteranilor de poliţie..
Evenimentul dedicat Zilei Poliţiei Naţionale a continuat cu un concert festiv, după care a urmat depunerea de flori la Monumentul eroilor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru şi o masă de pomenire.

Marina LUPAŞCO,
Serviciul informare şi transparenţă

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

26 ani de la constituirea Poliţiei Naţionale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta