Harta site-ului
Ajutor
2 eleve instituționalizate în școlile din raionul Dubăsari premiante a concursului internațional de creație literară
2 eleve instituționalizate în școlile din raionul Dubăsari premiante a concursului internațional de creație literară

Asociația „Universul Prieteniei” Iași, România și Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare Chișinău, Republica Moldova (ANACEC) au organizat cea de-a VII-a ediție a concursului internațional de creație literară „Universul Cuvintelor”. Concursul „Universul Cuvintelor” a fost adresat elevilor din clasele I-VIII (6-14 ani), care au preocupări literare şi care doresc să-şi prezinte creaţiile într-o competiţie. Tema concursului de anul acesta a fost TRADIȚII ROMÂNEȘTI.
Micii creatori și iubitori ai cuvântului, iubitori de a scrie creații proprii fie sub formă de poezie fie proză pe parcursul lunilor martie-aprilie și-au expediat creațiile specific tematicii prezentate pentru participare la concurs.
Ulterior, lucrările au fost evaluate de membrii juriului compus din: membri ai Uniunii Scriitorilor din România, profesori de limba şi literatura română, cu competenţe recunoscute în domeniu. Coordonator proiect: prof. Petronela Angheluță.
Jurizarea s-a făcut pe secţiuni: ţară şi diasporă, clasele I-IV şi V-VIII.
Recent, la finele lunii iunie au fost anunțate rezultatele acestui concurs. Printre premianți se regăsesc 2 eleve din raionul Dubăsari, Teodora TERENTIEV, premiul II, clasa I, Liceul Teoretic „Ion Creangă” Coșnița și Laura ALEXEEV, mențiune, clasa a IV-a, gimnaziul Roghi.
La acest concurs fiecare participant a trebuit să se înscrie cu: 3 lucrări inedite la Secţiunea poezie sau o lucrare inedită la Secţiunea proză scurtă (maxim 2 pagini A4). Lucrările necesar de a fi tehnoredactate în format A4, cu caractere Times New Roman 12, la un rând, în limba română.
Fiecare lucrare a fost jurizată în baza unor criterii de evaluare precum: Încadrarea în tema propusă; Utilizarea modalităţilor de expresie, a tehnicilor de construcţie a textului în funcţie de temă şi de gen literar; Exprimarea ideilor într-un stil expresiv, folosind un vocabular nuanţat; Abordarea originală a temei și a titlului creației literare (a nu se folosi ca titlu tema concursului); Respectarea normelor gramaticale în vigoare.
Creaţiile literare premiate se vor publica în volumul concursului.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

2 eleve instituționalizate în școlile din raionul Dubăsari premiante a concursului internațional de creație literară - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta