Harta site-ului
Ajutor
15 Mai – Ziua Internațională a Familiei
15 Mai – Ziua Internațională a Familiei

Ziua internațională a familiei se sărbătorește, în fiecare an, la data de 15 mai, și reflectă importanța acordată familiei de către comunitatea internațională.
În intenția comunității internaționale Ziua Familiei este menită a fi un prilej de sensibilizare a tuturor cetățenilor și autorităților cu privire la problemele cu care se confruntă familia în societatea contemporană, dar și o bună ocazie de a celebra uniunea dintre soț, soție și copii.
      Familia este mult mai mult decît un cuplu  cu copii, care împart un anume spaţiu locativ. Familia este dragoste, respect reciproc, respectarea şi susţinerea dreptului fiecăruia la evoluţie, educaţie, sănătate, conveţuire şi suport laolaltă cu transmiterea peste generaţii a tradiţiilor de familie şi naţionale.
         Fiind instituţia de bază a societăţii, familia este nevoită să răspundă la toate  provocările timpului şi la nevoile sociale cu care se confruntă. În familie se începe viaţa omului şi tot aici se începe şi  formarea acestuia ca personalitate. Familia a fost  şi rămîne la garda valorilor general- umane, al culturii şi continuităţii istorice, factorul de stabilitate şi dezvoltare a societăţii.
    Pentru promovarea  rolului şi statutului familiei în societate, a valorilor familiei, a respectului reciproc, prin împărţirea egală a responsabilităţilor casnice, combaterii tuturor formelor de violenţă asupra femeilor, copiilor, bătrînilor, a reintegrării copiilor în familie, adresăm un apel către toate familiile din raionul Dubăsari,  fie familii tinere nou formate, sau familii cu zeci de ani de căsnicie şi cu tradiţii frumoase: Să promovăm familia sănătoasă, să ne creştem şi educăm copii acasă, să ne îngrijim bătrînii , căci de la o familie fericită vom ajunge la un stat prosper.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

15 Mai – Ziua Internațională a Familiei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta