Harta site-ului
Ajutor
15 copii din raionul Dubăsari s-au odihnit în tabăra ,,Tonus” or. Sobinca-rezultat al acordului de colaborare semnat între Raionul Dubăsari şi Raionul Sobinsk
15 copii din raionul Dubăsari s-au odihnit în tabăra ,,Tonus” or. Sobinca-rezultat al acordului de colaborare semnat între Raionul Dubăsari şi Raionul Sobinsk

În perioada 09.07.2017-19.07.2017, 15 copii din raionul Dubăsari s-au odihnit la tabăra ,,Tonus” din or. Sobinca, regiunea Vladimir, Rusia. Acest fapt s-a datorat acordului de prietenie, colaborare şi cooperare, parteneriat încheiat la data de 27 mai 2016 între Raionul Dubăsari şi Raionul Sobinsk.
Din cele relatate de tinerii reveniţi acasă în data de 20.07.2017, odihna a fost una pe măsură. Pe parcursul acestor zile au avut ocazia de a vizita locurile frumoase cu care se mândreşte regiunea, prin excursiile organizate în Vladimir, Suzdali, Moscova, Pocrov. Totodată, tinerii au participat la diferite concursuri care se petreceau în tabără, ocupând mereu locurile de frunte. Printre copiii care au mers la tabără, sunt şi membri ai ansamblului de dans ,,Doruleţ” care i-au fascinat pe ceilalţi copii prin mişcările dansului, demonstrându-le că Raionul Dubăsari are cu ce se mândri. Totodată, dansatorii noştri au evoluat şi la concertele care se desfăşurau pe teritoriul taberei dar şi în cadrul întâlnirii cu Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, dl Andrei Neguţă.
În urma acestor evoluări, tinerii noştri au desfășurat ore de dans, ,,copiii din Rusia erau tare dornici de a cunoaşte tehnica mişcărilor dansului popular. Ne-am împrietenit foarte tare cu tinerii de acolo, am înţeles că suntem toţi egali, am învăţat multe lucruri bune unii de la alţii. Am fost primiţi foarte bine şi cazaţi în camere de lux. Nu pot să nu accentuez despre grija şi respectul care se vedea prin comportamentul călduros faţă de noi, demonstrat de administraţia Raionului Sobinsk, pentru ce le spunem mulţumim”, ne-a relatat Ana-Alexandrina Evstratiev din s. Doroţcaia.
Andreea Panfili din s. Holercani spune că ,,pe parcursul acestor zile am avut norocul să găsesc nişte prieteni minunaţi, deschişi spre comunicare, sinceri, alături de care am petrecut cele mai frumoase momente din această vară. Am fost uniţi şi am reprezentat cu mândrie ţara noastră, Raionul Dubăsari la fiecare concurs şi concert organizat şi am trăit senzaţii de neuitat”. Gabriela Maximenco elevă la liceul teoretic ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” Dubăsari, de asemenea ne-a împărtășit impresiile cu care s-a întors ,,la tabără foarte bine ne-am distrat, multe călătorii frumoase prin care am cunoscut istoria orașe de poveste! În tabără am avut multe activități prin care am legat o prietenie foarte strânsă cu semenii din Rusia. Toți acolo erau foarte prietenoși și am atins un scop ca toți în comun să devenim o familie mare, cum ziceam noi mereu că  detașamentul 1 este Big Family. Iar Cristina Chirilov din s. Ustia,  ne spune că ,,am trăit momente frumoase dar şi clipe foarte grele atunci când am fost nevoiţi să ne luăm rămas bun de la noii prieteni pentru a reveni acasă. Nu aş rata niciodată şansa  să mai plec în oraşul Sobinca, regiunea Vladimir”.
La tabără au acut ocazia de a merge copiii Grimaliuc Mihail, Constantinov Anastasia, Evstratiev Ana-Alexandrina, Muntean Iurii, Lupașcu Olga, Chirilov Cristina, Craijdan Luiza, Boșcănean Igor, Godorozea Mihaela, Oprea Danu, Gazea Sandu, Avxentiev Dorin, Bulat Violeta Panfili Andreea, Maximenco Gabriela, care au obținut rezultate remarcabile la concursurile naționale, republicane și internaționale din domeniile cultură, sport și învățământ. Grupul de tineri, pe întreaga durată a deplasării au fost însoțiți de dnele Violeta Tolstenco, Direcția învățământ general și Tatiana Gherbiș, profesoară de clase primare, Liceul teoretic ,,Vlad Ioviță” c. Cocieri.
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și transparență

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

15 copii din raionul Dubăsari s-au odihnit în tabăra ,,Tonus” or. Sobinca-rezultat al acordului de colaborare semnat între Raionul Dubăsari şi Raionul Sobinsk - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta