Harta site-ului
Ajutor
Aspecte educaţionale - reuşite şcolare
Aspecte educaţionale - reuşite şcolare

La data de 18.08.2020, în incinta Direcţiei Învăţământ General am organizat un webinar cu participarea profesoarelor de limba şi literatura română din cadrul instituţiilor de învăţământ general. La webinar a fost prezentă şi doamna Daniela Tîrsînă, consultant principal, grad didactic superior, Direcția învățământ general, Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării, care a parcurs o rundă de întrebări şi răspunsuri cu profesorii de limba şi literatura română. În aşa fel, cadrele didactice au aflat răspunsuri la diverse întrebări din prima sursă.
Scopul de bază al webinarului a fost de a trasa diverse obiective pentru a efectua eficient procesul educaţional la disciplina şcolară Limba şi literatura română.
Agenda seminarului a cuprins următoarele aspecte:
1. Deschiderea activității de instruire. Cuvânt de salut.
Raportul în baza activităţilor desfăşurate în anul de studii 2019 – 2020. Raportor - Tolstenco Violeta, şef Secţie politici educaţionale, DÎG
2. Organizarea procesului educaţional la disciplina şcolară LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ (şcoala naţională) în instituțiile de învățământ general, în anul de studii 2020-2021. Autor - Tîrsînă Daniela, consultant principal, grad didactic superior, Direcția învățământ general, Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării,
Prezentator - Tolstenco Violeta, şef Secţie politici educaţionale, grad did. superior.
3. Repere metodologice privind organizarea procesului educațional la LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ (şcoala naţională/alolingvă) în anul de studii 2020 – 2021. Strategia de proiectare.
Autor - Condrea Ion, grad didactic superior, LT Inculeț, s.Vorniceni, Strășeni,
Prezentator - Tolstenco Violeta, şef Secţie politici educaţionale.
4. Evaluarea şi notarea rezultatelor învăţării în vederea optimizării procesului de instruire în instituțiile de învățământ general, în anul de studii 2020-2021
Autor - Nastas Svetlana, dr., gr. superior, IȘE, LT ,,M. Eminescu”, Mun. Chișinău
Prezentator - Morcov Ala, profesoară L.T. „Ion Creangă”, Coşniţa, grad did. superior
5. Abordarea transdisciplinară a procesului educaţional la LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ (şcoala naţională) prin intermediul platformei eTwinning. Oportunităţi şi perspective.
Autor - Angela Dimitriu, grad didactic doi, Colegiul de Ecologie, ambasador eTwinning, mun. Chişinău
Autor - Nederiţa Liliana, grad didactic unu, Liceul de Limbi Moderne şi Management, coordonator pedagogic eTwinning
(Material studiat independent).
6. Rundă de întrebări și răspunsuri. Concluzii. Totalurile reuniunii metodice raionale.
Cadrele didactice au primit prin intermediul adreselor de e-mail toate prezentările care vor fi un suport util în procesul educaţional la clasă în anul de studii 2020 - 2021. Suntem cu toţii în aşteptarea Scrisorilor metodice la disciplinele şcolare Limba şi literatura română (şcoala naţională/alolingvă).
Aduc sincere mulţumiri tuturor cadrelor didactice prezente în cadrul Reuniunii metodice desfăşurate azi şi rămân în speranţa de a fi util atât cadrelor didactice, cât şi elevilor, întregul suport parcurs pe marginea Agendei de azi.
Violeta TOLSTENCO, şef Secţie politici educaţionale, Direcţia Învăţământ General, Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Aspecte educaţionale - reuşite şcolare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta