Dumnezeu, făcând omul i-a dat stăpânire peste toate bunătățile și frumusețile pământului și pe lângă alte daruri, graiul, pentru a-l deosebi de celelalte viețuitoare, i-a dat limba să cuvânteze, să vorbească, fiindcă prin vorbă își spune gândurile, și când îi pasă, și când are o bucurie în suflet, și tot Pe parcursul lunii februarie, în Gimnaziul Pîrîta, au avut loc un șir de activități extracurriculare organizate de Comisiile metodice din gimnaziu. În perioada 18.02-23.02.2019 Comisia metodică "Matematică, Științe și Tehnologii" a organizat o serie de activități extracurriculare cu implicarea elevilor din clasele a V-IX-a.
La data de 18.02.2019 profesoara Sîbii Aliona “Învățătorule, știm că vorbești și înveți pe oameni drept...”
(Luca 20:21)
S-a considerat dintotdeauna că școala e un mediu propice dezvoltării personalității, într-o măsură la fel de mare ca familia și că profesorul trebuie să se centreze competent și complex, până la urmă, pe filozofia formării omului. În dascălii adevărați am văzut „Şcoala incluzivă este o şcoală care nu exclude, este o şcoală tolerantă, prietenoasă şi democratică, care valorează şi integrează toţi copiii”.
Conform planului de activitate, Serviciul de asistenţă psihopedagogică, a realizat o vizită de lucru în instituţia de învăţământ preuniversitar: gimnaziul Pîrîta, cu scopul de a acorda asistenţă metodologică şi educaţională Pe data de 26 februarie 2019, membrii Consiliului de coordonare a proiectului Gestionarea Resurselor de Apă pe Nistru, finanțat de Guvernul Germaniei prin intermediul Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), Mircea Ursu coordonator naţional al proiectului, Luchian Maria specialist principal ADR Centru, Oleg Secrieru specialist secție management proiecte, ADR Vizite: 1914 Data: 2019-02-28 autor: Secția construcții,gospodărie comunală și dezvoltarea teritoriului La data de 23.02.2019, Biroul politici de reintegrare, în colaborare cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, au pregătit o adevărată surpriză elevilor din instituțiile de învățământ cu predare în limba română din stânga Nistrului, organizând în incinta Muzeului o activitate cultural-educativă etnofolclorică la care au participat și Astăzi, 27 februarie curent, agenda de lucru a Președintelui raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI a fost una încărcată cu mai multe activități și convocări de ședințe. În prima jumătate a zilei dumnealui, împreună cu Vicepreședintele raionului dl Valeriu SANDUL și colaboratorii Direcției construcții, gospodărie comunală și dezvoltarea teritoriului, a avut Planul raional ,,Lunarul Mărţişor - 2019” prevede desfăşurarea unui şir de activităţi dedicate Mărţişorului, Zilei Internaţionale a Femeii şi Zilei Memoriei.
În toate instituţiile de învăţământ, instituţiile de învăţământ, în cele de cultură și bibliotecile publice, din localităţile raionului, vor fi organizate şi desfăşurate următoarele activităţi socio - culturale:
1. Confecţionarea mărţişoarelor La data de 26 februarie 2019, în incinta L.T. "Ştefan cel Mare şi Sfânt", Grigoriopol (refugiat în satul Doroţcaia, L.T. Doroţcaia) s-a desfăşurat un seminar teoretico - practic raional cu participarea profesorilor de literatura universală. La seminar au participat 8 cadre didactice din instituţiile liceale din raion. În cadrul seminarului, Conform programului de activitate a Direcție juridice și resurse umane la data de 27 februarie a fost organizată instruirea introductiv general și la locul de muncă în domeniul securității și sănătății în muncă pentru lucrătorii sociali, Serviciul de îngrijire socială la domiciliu, din cadrul Direcției asistență socială și protecția familiei. |