Istoria raionului
Harta
Simbolica
Paşaportul raionului
Cetăţeni de onoare
Patrimoniul cultural şi turistic
Raionul în mass-media
Normele de transportare a animalelor vii și a produselor din carne discutate cu angajații DRSA și IP Dubăsari Luni, 21 mai curent, colaboratorii Inspectoratului de poliție Dubăsari, șef dl Dorin Bînțu și ai Subdiviziunilor teritoriale pentru Siguranța Alimentelor, în număr de 69 persoane, în baza Dispoziției directorului general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor nr. 01-6/1526 fin 17.05.2018, au participat la un seminar de familiarizare asupra Pestei porcine africane. Seminarul informativ s-a petrecut în incinta casei de cultură din s. Ustia, r-nul Dubăsari. Dl Alexandru Spiridonov, șef DRSA Dubăsari, specialist / lector în domeniu și dl Leonid Botnariuc, șef Serviciu sănătate și bunăstarea animală au instruit și informat prezența vizavi de pesta porcină africană cât și aspectele legate de transportarea animalelor vii, în special, a porcinelor, produselor și subproduselor de origine animală și cărnii de porcine în particular. Totodată, pe lângă aspectele teoretice vizavi de tematica abordată, efectivul IP Dubăsari și DRSA, au primit informații legate de normele sanitar-veterinare privind cerințele minime de biosecuritate în exploatarea porcinelor. În urma ședinței, în scopul prevenirii apariției focarului de pestă porcină în localitățile raionului și nu numai, a fost aprobat Planul comun de acțiuni al IP Dubăsari și DRSA Dubăsari. Marina LUPAȘCO, șef Serviciu informare și transparență |
Lasa un comentariu