Harta site-ului
Ajutor
Ziua profesională a Bibliotecarului
Ziua profesională a Bibliotecarului

 Din anul 1995, la iniţiativa UNESCO, în întreaga lume se marchează, la 23 aprilie, Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor, având drept scop promovarea dreptului şi libertăţii lecturii, iar ca deviză „Lectura pentru toţi”.
Este și o dată simbolică pentru literatura universală : în această zi, în anul 1616, au murit Cervantes şi Shakespeare. La aceeaşi dată, dar în alţi ani, s-au născut ori s-au stins din viață scriitori celebri, precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla. Prin sărbătorirea Zilei Mondiale a Cărții este adus un tribut tuturor scriitorilor şi, în acelaşi timp, sunt încurajați toţi cititorii, dar în special pe tineri, să (re)descopere plăcerea lecturii.
Cu acest prilej la data de 21 aprilie anul curent,  în cadrul Bibliotecii Publice Raionale a fost serbată Ziua Profesională a Bibliotecarului. În fiecare an, pe data de 23 aprilie, sunt marcate două evenimente care au în centru cartea şi cititorii: este vorba despre Ziua Mondială a cărții și a drepturilor de autor şi Ziua Bibliotecarilor.
La acest eveniment au fost invitaţi bibliotecarii din bibliotecile publice şi pentru copii din raion, în cadrul căreia au fost menţionaţi cei mai activi bibliotecari cu diplome şi cadouri de preţ pentru contribuţia la dezvoltarea şi promovarea rolului bibliotecii în societate, oferite  din partea Consiliului Raional Dubăsari în frunte cu președintele raionului Grigore Policinschi. De asemenea la eveniment au fost prezenţi trei consilieri raionali: Domnul Mamulat Pavel, Mamulat Ghenadie şi Sîrbu Igor care au venit cu un mesaj de felicitare pentru munca rodnică depusă zi de zi, pentru promovarea cărţii şi lecturii nu doar în spaţiul bibliotecii. De asemenea vicepreședintele raionului Jimbei Maria a venit și dumneaei cu un omagiu pentru toți bibliotecarii din raion pentru contribuţia semnificativă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii, ce promovează lectura publică..

Victoria Verlan (Moşneaga)
Şef Biblioteca Publică Raională Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ziua profesională a Bibliotecarului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta