Harta site-ului
Ajutor
ZIUA POLIŢIEI LA DUBĂSARI
ZIUA POLIŢIEI LA DUBĂSARI

Pe data de 15 decembrie curent, efectivul poliţienesc, ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Comisariatului de Poliţie Dubăsari, împreună cu colegii săi de breaslă – combatanţi, au sărbătorit 21 de ani de la constituirea poliţiei. Aceştia au avut parte de ozi cu manifestări dedicate lor.
Circa 120 de poliţişti şi 60 de veterani ai poliţiei, participanţi la conflictul armat de pe Nistru din anul 1992 s-au întîlnit în faţa comisariatului de poliţie Dubăsari, cu sediul situat în satul Ustia, pentru a marca încă un an de
activitate a poliţiei naţionale. Cu acest prilej Preşedintele raionului Dubăsari, Grigori Policinschi alături de comisarul felicită toţi veteranii, angajaţii comisariatului de poliţie cu sărbătoarea profesioanală „Ziua poliţiei Naţionale”, dorindu-le multă sănătate şi belşug în toate. „Este deja o tradiţie, cînd în ajunul sărbătorilor de iarnă, noi ne întîlnim cu toţi veteranii, colaboratorii comisariatului de poliţie r. Dubăsari şi sărbătorim ziua poliţiei”, spune Vitalie Grabovschi, comisar de poliţie Dubăsari.
      „ În cadrul organelor Afacerilor interne activez din anul 2003. Am început cu o brigadă de poliţie cu administraţie specială „Fulger”. Gradul special l-am avut sergent. Acuma, la moment deţin locotenent major de poliţie”, spune Ion Mîrzac, ofiţer operativ de sector s. Coşniţa.
Tradiţional veteranii poliţiei, pentru ai comemora pe colegii lor de breaslă căzuţi la datorie, depun flori la monumentul Eroilor căzuţi în conflictul Armat de pe Nistru. Anul acesta Comisariatul de Poliţie Dubăsari a primit în familia sa 4 tineri, recent angajaţi, care cu această ocazie au depus jurămîntul de credinţă Patriei. „ Profesia de poliţist este o profesie nobilă la părerea mea, practic după căpătarea studiilor în şcoala din raion, am avut un vis dat de a deveni poliţist şi a îndeplini această meserie nobilă”, menţionează Andrei Barbos, inspector superior al Secţiei poliţiei criminală, platoul Cocieri.
În cadrul ceremoniei de sărbătoare mai mulţi poliţişti au fost avansaţi în grade, au primit insigne şi diplome atît din partea Guvernului, cît şi din partea conducerii raionului Dubăsari. „ Practic am început de la primul grad poliţienesc, din colegiul de poliţie avînd gradul de sergent inferior şi pînă în prezent efectuiez gradul de maior, pe care l-am căpătat anul curent, la ziua profesională”, a mai adaugat ANDREI BARBOS, inspector superior al Secţiei poliţiei criminală, platoul Cocieri.
 „Poliţiştii au fost primii, care cu arma în mînă, în clipe de grea cumpănă pentru ţară, fără aşi cruţa sănătatea şi chiar viaţa
s-au ridicat şi au mers să apere integritatea teritorială a R. Moldova. De la fondare şi pînă în prezent, poliţia a dat dovadă că este un atribut important al ocrotirii normelor de drept şi al statalităţii în genere”, susţine .  Vitalie Grabovschi, comisar de poliţie Dubăsari.
După evenimentele din 1992 Sediul comisariatului de poliţie Dubăsari, care se afla pînă la acel moment în oraşul Dubăsari, şi-a strămutat sediul în satul Ustia, unde activează pînă în prezent, fiind singurul care-şi desfăşoară activitatea pe malul stîng al Nistrului.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

ZIUA POLIŢIEI LA DUBĂSARI - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta