Harta site-ului
Ajutor
Ziua Muzeelor sărbătorită în Gimnaziul Roghi
Ziua Muzeelor sărbătorită în Gimnaziul Roghi

Conform circularei Direcţiei învăţământ general din 25 aprilie 2017 cu privire la marcarea zilei de 18 mai - Ziua Muzeelor, administrația gimnaziului Roghi a organizat excursii pentru elevii din clasele I – IX la data de 18.05.2017 și 19.05.2017 la Muzeul de Istorie și Etnografie și primăria din comuna Molovata Nouă, la Grădina Zoologică și parcul de distracții pentru copii din or. Dubăsari.
Muzeul este o instituție permanentă, aflată în serviciul societății, care se ocupă cu colectarea, păstrarea, identificarea, catalogarea, analizarea, menținerea, conservarea și expunerea de diverse obiecte sau artefacte ce prezintă interes științific, istoric, artistic, tehnologic în scopul studierii, educării și relaxării vizitatorilor.
Elevii au fost impresionați de felul în care obiectele de artă sunt expuse în muzeu, clasificarea și asocierea care a stimulat interesul elevilor pentru trecut. Elevii au fost familiarizați cu valorile materiale și spirituale create de-a lungul istoriei în satul Molovata Nouă.
La primărie au fost primiți de primarul comunei dl Gazea Oleg care a povestit despre o zi de lucru a unui primar, succesele și performanțele locuitorilor, a răspuns la întrebările puse de către elevi. La sfârșitul întâlnirii copiii au fost serviți cu dulciuri, iar apoi l-au invitat pe domnul primar la Ziua Copiilor, 1 iunie. Excursia a continuat la Grădina Zoloologică, unde copiii au avut ocazia să privească diverse specii de păsări și animale, să se familiarizeze cu modul lor de viață etc. Clipe pline de fericire au fost și la terenul de joacă, unde copiii s-au relaxat, s-au simțit într-o minunată lume a Copilăriei. 
Aducem mulțumiri tuturor celor care au organizat aceste minunate excursii, adevărate clipe de relaxare pentru elevi la sfârșit de an școlar.
 
Casianov Galina
Director adjunct pentru educație
Gimnaziul Roghi

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ziua Muzeelor sărbătorită în Gimnaziul Roghi - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta