Harta site-ului
Ajutor
Ziua Mondiala de Prevenire a Suicidului.
Ziua Mondiala de Prevenire a Suicidului.

10 septembrie este, pentru mulţi, o zi ca oricare alta. Pentru unii dintre noi însă aceasta reprezintă Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului.

Promovată de către Organizaţia Mondială a Sănatăţii, Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului constituie un bun prilej pentru a atrage atenţia asupra unei probleme reale care, reprezintă o ameninţare reală la adresa unei societăţi extreme de frămîntate. O simplă statistică releva că nu mai puţin de un million de oameni se sinucid în fiecare an la nivel global. Rata sinuciderilor a crescut în ultimii 50 de ani cu 60%, în majoritatea ţărilor, astfel încît suicidul a intrat în atenţia autorităţilor şi a ajuns sa fie considerat o problemă de sănătate publică.

În raionul Dubasari în comparaţie cu anul 2011, în anul 2012 nu au fost înregistrate cazuri de suicid sau tentative de suicid în rîndurile copiilor. Avînd în vedere că pe data de 10 septembrie este marcată Ziua mondiala de prevenire a suicidului, s-a recomandat autorităţilor publice locale prin intermediul instituţiilor de învățămînt, instituţiilor medicale, serviciul pentru minori, în această zi să fie organizate diferite acțiuni, dispute, mese rotunde privind promovarea modului sănătos de viață cu implicarea tinerilor și a copiilor minori, inclusiv a celor aflați în situație de risc, din familii socialmente vulnirabile și a celor aflați la evidență la Serviciul minori.

Pentru a descărca Planul de activităţi dedicat zilei mondialen de prevenire a suicidului accesaţi următorul link: Plan de activităţi.doc


Specialist principal protecția E. Botnari
Drepturilor copilului

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ziua Mondiala de Prevenire a Suicidului. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta