Harta site-ului
Ajutor
Ziua mondială a refugiaților
Ziua mondială a refugiaților

Agenţia ONU pentru refugiaţi, la cei 60 de ani de activitate, va comemora Ziua Mondială a Refugiaţilor în Republica Moldova cu un program bogat şi variat de evenimente, şi cu lansarea unei campanii noi de sensibilizare a publicului. Activităţile şi evenimentele speciale nu se vor limita doar la data de 20 iunie, însă vor începe în săptămîna precedentă acestei date speciale.

Anul acesta UNHCR, care este una dintre Agenţiile principale ce oferă asistenţă şi căreia i-a fost oferit Premiul Nobil de două ori, încurajează persoanele în toată lumea să „Facă 1 singur lucru” pentru refugiaţi. Birourile şi personalul UNHCR în toată lumea vor începe prezentarea campaniei „Unu” săptămîna viitoare, pentru a sensibiliza publicul privind persoanele strămutate forţat şi persoanele apatride, povestind istoriile impresionante ale acestora şi descriindu-le necesităţile. Campania va avea mesajul „Un refugiat fără speranţă e prea mult”.

Aici în Moldova, prin intermediul evenimentelor publice solicităm susţinătorii noştri de a „Face 1 singur lucru”, astfel ca să afle (sau să asculte istoria unui refugiat); să întreprindă o acţiune (să descarce un bener în format electronic pentru blogul său or pagina sa de socializare, să transmită un mesaj de suport, să transmită o semnătură întru susţinerea campaniei); să transmită informaţie (prin descărcarea imaginii pe ecran şi bineînţeles să urmeze UNHCR Moldova pe Facebook.com ori paginile globale ale UNHCR pe Twitter, Youtube ori Flickr).  

UNHCR şi Societatea pentru Refugiaţi vor organiza un seminar pentru jurnalişti pe 14 iunie pentru a lansa campania „Unu” şi a prezenta informaţie privind activităţile UNHCR în Republica Moldova şi schimbările cu care ne confruntăm în toată lumea avînd grijă de milioanee de persoane strămutate şi apatride.

De Ziua Mondială  a Refugiaţilor, pe 20 iunie, UNHCR Moldova planifică lansarea unui eveniment unic de sensibilizare „pliante corturi” în apropierea Arcului de Triumf pe bulevardul Ştefan cel Mare, unde va fi schiţată o tabără de refugiaţi simbolică, care va include „mini corturi” cu informaţie privind integrarea refugiaţilor şi situaţia în care se află persoanele apatride.       

Această campanie unică de sensibilizare „pliante corturi” va mai fi expusă la centrul comercial „Malldova” pe 27 iunie. UNHCR Moldova planifică  desfăşurarea acestei activităţi „pliante corturi” în acest an, mai tîrziu, la Balţi şi în alte localităţi.

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ziua mondială a refugiaților - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta