Harta site-ului
Ajutor
Ziua internaţională a oamenilor în etate sărbătorită în r-ul Dubăsari
Ziua internaţională a oamenilor în etate sărbătorită în r-ul Dubăsari

 În octombrie 1990, la Sesiunea a 45-a a Adunării Generale a ONU s-a decis de a consemna anual, pe 1 octombrie, Ziua internaţională a oamenilor în etate. În Moldova această zi este marcată din 1992.

Cu acest prilej, în mai multe localităţi a raionului Dubăsari şi anume: Cocieri, Corjova, Doroţcaia, Pîrîta, Holercani, Molovata, Molovata Nouă, la data de 1 octombrie, asistenţii sociali împreună cu lucrătorii sociali şi surorile medicale au vizitat la domiciliu persoanele în etate care sunt limitate în capacitatea de exerciţiu pentru a le înmîna ajutorul material cu destinaţie specială ”Ziua internaţională a oamenilor în etate”, a le oferi o consultaţie medicală şi ai felicita cu cîte un buchet de flori, urări de sănătate şi bunăstare.

 În satul Corjova printre vizitatori la oamenii în etate a participat şi primarul, Sergiu Oprea care deasemenea a adus sincere felicitări cu prilejul acestei zile semnificative.

 În satul Ustia va avea loc o măsură social culturală la nivel local pe data de 9 noiembrie, după care li se va înmîna cîte un ajutor material la 35 persoane în etate a cîte 350 lei din partea APL de nivelul I.

La data de 5 octombrie, conform planului de acţiuni, în satul Holercani se va desfăşura un concert dedicat persoanelor în vîrstă, cu participarea ansamblului de muzică « Timpul »conducător Pîslari Sergiu, Cercul dramatic cu titlul model "Cocoarele", conducător Sandu Vera Pavel şi recital de poezii din partea copiilor de la grădiniţa”Albinuţa”. Concertul dat va avea loc în incinta Casei de Cultură.

În satul Oxentea, la data de 18 octombrie se va sărbători concomitent “Toamna de aur” şi “Ziua internaţională a oamenilor în etate”. În incinta Casei de Cultură va avea loc un concert unde v-or fi premiate două cele mai vîrstnice persoane.

Această sărbătoare ne reamintește cît de valoroși sînt oamenii, indiferent de vîrsta lor, și că nu trebuie să uităm eforturile și sacrificiile pe care le-au făcut aceștea pentru ca cei de azi să-și construiască viitorul, trebuie să prețuim pe cei care, zeci de ani și-au făcut datoria față de țară, față de generația actuală.

 

 

 

                               Şef serviciu asistenţă socială comunitară, Ivanov Tatiana

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ziua internaţională a oamenilor în etate sărbătorită în r-ul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta