Harta site-ului
Ajutor
Ziua Internaţională a Dreptului Omului
Ziua Internaţională a Dreptului Omului

    La data de 20 noiembrie, cînd toată lumea marchează "Ziua Internaţională a Dreptului Omului”,  la Liceul Teoretic „M.Eminescu” Dubăsari, sub conducerea dei Semionov Marina, profesoară de fizică, a fost organizată o masă rotundă cu elevii claselor a X – XII-a unde s-a discutat despre Drepturile omului. La activitate a fost prezentă Isaicul Svetlana, metodist DÎTS Dubăsari şi Potîng Lilia, juristă la  „Promo – Lex”. Elevii au discutat despre drepturile minorităţilor naţionale, referindu-se şi la situaţia din Republica Moldova, despre Dreptul la întruniri, asociere şi religie, despre Drepturile copilului, Dreptul la viaţă, libertate şi libera exprimare etc.
    S-a menţionat că Drepturile omului reprezintă principalele condiţii care permit fiecărei persoane să-şi dezvolte şi să-şi folosească cît mai eficient calităţile fizice, intelectuale, morale, socio- afective şi spirituale. Ele decurg din inspiraţia tot mai mare a omenirii în care demnitatea şi valoarea fiecăruia este respectată şi protejată. 
    Colaborînd în echipe elevii au avut de căutat soluţii în caz cînd le sînt încălcate un oarecare drept, aceste soluţii fiind prezentate pe postere.
    Concluzia făcută de cei prezenţi la activitate a fost că  Drepturile omului sînt astfel considerate ca fiind universale (se aplică peste tot) şi egalitare (aceeaşi pentru toţi). Aceste drepturi pot exista ca drepturi naturale sau ca drepturi legale atît în legislaţia naţională, cît şi în cea internaţională.


                                                                                                         
 
 
 
  Isaicul Sv., metodist DÎTS

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ziua Internaţională a Dreptului Omului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta